Στη Βουλή ο Τσίπρας: Θα ζητήσει από τον Μητσοτάκη να ανακαλέσει για την εμπρηστική επίθεση στο κτίριο του Real Group

Παρέμβαση στη Βουλή θα κάνει ο Αλέξης Τσίπρας και σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να ζητήσει από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη να ανακαλέσει τα όσα είπε περί εμπρησμού στο κτίριο του Real Group αφήνοντας αιχμές για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα τονίσει ότι τέτοιου είδους αναφορές συντελούν στην δημιουργία κλίματος τοξικότητας.

Να ανακαλέσει τα όσα σχετικά είπε ο Πρωθυπουργός, ήταν η απάντηση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσου Ηλιόπουλου, ο οποίος χαρακτήρισε τον Πρωθυπουργό «επικίνδυνο για τη Δημοκρατία». Πως εκμεταλλεύτηκε μια «άθλια, εγκληματική ενέργεια» είπε και πως «όσο θα καταρρέει τόσο γίνεται ολοένα και πιο κυνικός και επικίνδυνος».

«Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς τη διατύπωση από τα χείλη του ότι «μπήκαν βόμβες στα γραφεία ενός σταθμού που χθες κατέκρινε με μεγάλη αυστηρότητα τις δηλώσεις Βερναρδάκη;» τόνισε ο κ. Ηλιόπουλος.

Όσα είπε ο Πρωθυπουργός στη Βουλή

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έλειπε από την αίθουσα με αποτέλεσμα ο Πρωθυπουργός να σχολιάσει: “Πού είναι ο κ. Τσίπρας, γιατί δεν είναι εδώ; Θα σας πω, δεν είναι εδώ γιατί θα αναγκαζόταν να τοποθετηθεί ο ίδιος για τι απίστευτες αθλιότητες του κ. Βερναρδάκη. Είμαι περίεργος εάν έχει το πολιτικό θάρρος να ζητήσει μία προσωπική συγγνώμη από την υπουργό Παιδείας. Αυτό που είδαμε χθες δεν είναι μεμονωμένο φαινόμενο, αυτός ο βερναρδακισμός, είναι πολακισμός, είναι ο συριζαϊκός φαρισαϊσμός, είναι αυτό που έχει αποκληθεί ως εκτσογλανισμός της κοινωνίας. Είναι ο κανόνας στο κόμμα σας, το περιβόητο ηθικό πλεονέκτημα”.

Και ο πρωθυπουργός συνέχισε την επίθεσή του στον ΣΥΡΙΖΑ, απευθυνόμενος στον βουλευτή και τομεάρχη παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Φίλη: “Εσείς δεν μας λέγατε κ. Φίλη ότι τα δύο παιδιά της Υπουργού θα θυμούνται πως κατέσφαξε 20.000 παιδιά. Τα τρία μέτρα κάτω από τη γη του κ. Πολάκη, η μητροκτονία του κ. Βερναρδάκη, όλα αυτά από ένα κόμμα που υποτίθεται ότι κόπτεται για την ελευθεροτυπία σε μία ημέρα που μπήκαν βόμβες σε ένα ραδιοφωνικό σταθμό, που χθες κατέκρινε τις δηλώσεις Βερναρδάκη”.

Δεν σίγησαν τα μικρόφωνα του Realfm, παρά την εμπρηστική επίθεση

Tα μικρόφωνα του Realfm δεν έκλεισαν, οι δημοσιογράφοι δεν φιμώθηκαν. Λίγες μόλις ώρες μετά την εμπρηστική επίθεση στο κτίριο όπου στεγάζεται το Real Group στη Λεωφόρο Κηφισίας, στο Μαρούσι, εργαζόμενοι και στελέχη του Realfm άνοιξαν και πάλι τα μικρόφωνα, από τα γραφεία του enikos.gr. Η δημοκρατία, η ελευθερία του τύπου καταγράφει ακόμα μία νίκη, κόντρα στην τρομοκρατία και τον εκφοβισμό.

«Δεν ξέρω που στοχεύανε ξέρω όμως ένα βασικό, δεν το πετύχανε και δεν θα το πετύχουνε ποτέ. Εμείς από τα σπίτια μας θα βγαίνουμε. Βλέπετε έχω ένα μικρόφωνο, ένα κινητό και έναν υπολογιστή που είναι γεμάτος αγάπη», δήλωσε η δημοσιογράφος, Κάτια Μακρή, στην κάμερα του ΑΝΤ1, που μπήκε αποκλειστικά μέσα στο “νέο” στούντιο του Realfm.

Η ίδια, μαζί με την Πελαγία Κατσούλη μιλούν στο τηλέφωνο με την ηχολήπτρια που κινδύνευσε και «ξεχειλίζουν» από αγάπη. «Είμαστε εδώ και σήμερα όσο κι αν κάποιοι μπορεί να μην το ήθελαν και θα παραμείνουμε εδώ ενωμένοι, δυνατοί και πιστοί στο λειτούργημα της ενημέρωσης», λέει η Πελαγία Κατσούλη.

«Κανένα γκαζάκι, καμία κουκούλα, κανένα άνανδρος που έβαλε σε κίνδυνο τη ζωή μίας εργαζόμενης συναδέλφου και μητέρας δύο παιδιών, δεν μπορεί να μας φιμώσει», τόνισε ο Άκης Παυλόπουλος. «Είμαστε εδώ και σήμερα όσο και αν κάποιοι μπορεί να μην το ήθελαν και θα παραμείνουμε εδώ. Ενωμένοι. Δυνατοί. Και πιστοί στο λειτούργημα της ενημέρωσης», πρόσθεσε η δημοσιογράφος  Πελαγία Κατσούλη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ