Στη Βουλή ο Αντώνης Σαμαράς – Θα καταψηφίσει την τροπολογία για τους μετανάστες

Πριν από λίγο έφτασε στο γραφείο του στη Βουλή ο πρώην Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς. Στις 2 το μεσημέρι είναι προγραμματισμένη η ονομαστική ψηφοφορία της τροπολογίας για τους μετανάστες που έχει προκαλέσει διαφωνίες και ενστάσεις και ο Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να την καταψηφίσει, όπως άλλωστε έχει προαναγγείλει. Ο πρώην πρωθυπουργός επέλεξε να είναι  κανονικά στη Βουλή για να εκφράσει τη διαφωνία του με την ψήφο του.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες πως θα ζητήσει κομματική πειθαρχία κατά την ψήφιση της επίμαχης τροπολογίας που προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού. Συγκεκριμένα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης δήλωσε πως «ο μόνος βουλευτής της Ν.Δ. που είναι πρώην πρωθυπουργός είναι ο κ. Σαμαράς, από εκεί και πέρα για όλους τους υπόλοιπους είναι αυτονόητη η κομματική πειθαρχία».

Αιφνιδιάστηκαν

Βουλευτές της ΝΔ υποστηρίζουν ότι αιφνιδιάστηκαν με την εν λόγω τροπολογία. Σύμφωνα με τον Θάνο Πλεύρη η ΝΔ έχει ακολουθήσει μια σκληρή μεταναστευτική πολιτική και έχει δικαιωθεί και η τροπολογία της κυβέρνησης συνιστά «μια έκπτωση από την πολιτική μας».

Στην ίδια λογική ο κ. Πλεύρης σημείωσε πως «εγώ αυτό το αντιμετωπίζω σαν μια κακή εξαίρεση της καλής μεταναστευτικής πολιτικής» καταλήγοντας με την αιχμή ότι οι βουλευτές ενημερώθηκαν από τα ΜΜΕ.

Τους χειρισμούς της κυβέρνησης επέκρινε και ο άλλος βουλευτής Α’ Αθηνών, Νικήτας Κακλαμάνης, στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου. «Για μια ακόμη φορά δεν έγινε σωστός χειρισμός. Πρέπει να καταλάβουν οι υπουργοί και οι σύμβουλοι του Μαξίμου ότι πρέπει να σέβονται την ΚΟ». Ενστάσεις για την τροπολογία έχει και ο Κώστας Καραγκούνης που ζήτησε αλλαγές στο άρθρο 4, ενώ στο παρασκήνιο, σύμφωνα με την «Καθημερινή»,  αρνητικοί είναι και οι Αν. Κατσανιώτης, Χαρ. Αθανασίου και Μιλ. Χρυσομάλλης.

Παρά τις ενστάσεις τους οι συγκεκριμένοι βουλευτές αναμένεται να ψηφίσουν την τροπολογία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ