Στη Βουλή μηνυτήρια αναφορά κατά του Ξυδάκη

Μηνυτήρια αναφορά κατά του τέως αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού, Νίκου Ξυδάκη από τον πρόεδρο της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών, Χάρη Παπαδόπουλο, διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Ο κ. Παπαδόπουλος προσέφυγε στη δικαιοσύνη για το επεισόδιο που σημειώθηκε στο χώρο της «Στοάς του Βιβλίου» την 1η Απριλίου 2015, στο οποίο φέρεται να εμπλέκονται ακόμη, ο σωματοφύλακας του κ. Ξυδάκη, ένας αστυνομικός και ο τέως διευθυντής του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού.

Το επεισόδιο σημειώθηκε αφορμή τη θέση του νέου γενικού διευθυντή του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου. Όπως αναφέρει στην μηνυτήρια αναφορά του ο κ. Παπαδόπουλος, ο κ. Ξυδάκης δεν δεχόταν να υπογράψει το διορισμό του, παρά το γεγονός ότι το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να ορίσει τον πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Σκηνοθετών στη θέση του γενικού διευθυντή.

Ο κ. Παπαδόπουλος σημειώνει ότι στη «Στοά του Βιβλίου» ο αστυνομικός εμπόδισε τον σκηνοθέτη να πλησιάσει τον κ. Ξυδάκη, ενώ λίγες μέρες πριν ο διευθυντής του γραφείου του φέρεται να τον είχε εξυβρίσει.

Ο πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών αποδίδει στον κ. Ξυδάκη ηθική αυτουργία στο αδίκημα της έργω εξύβρισης. 

Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί, διαβιβάστηκε στη Βουλή προκειμένου να αποφασιστεί η άρση ή μη της ασυλίας του κ. Ξυδάκη.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Κουμουτσάκος: Κατηγορούν αντί να απολογούνται

Το “ευχαριστώ” του Αυγενάκη – ΦΩΤΟ

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ