Στη Βουλή η μήνυση κατά Χαρδούβελη

Η Βουλή καλείται να αποφανθεί εάν πρέπει να κινηθεί η διαδικασία περί ευθύνης υπουργών για τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη και εάν πρέπει να αρθεί ή όχι η ασυλία του βουλευτή του ΚΚΕ Νίκου Καραθανασόπουλου, ενώ παράλληλα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καλείται να αποφανθεί για την άρση ή όχι της ασυλίας του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Σωτήρη Ζαργιανόπουλου και του ευρωβουλευτή της ΝΔ Θοδωρή Ζαγοράκη.

Η Βουλή θα αποφανθεί εάν θα ενεργοποιηθεί ή όχι διαδικασία του νόμου περί ευθύνης υπουργών για τον κ. Χαρδούβελη, μετά την μηνυτήρια αναφορά που έχει καταθέσει (10.9.2014) το Σωματείο «Έλληνες Φορολογούμενοι» για παράβαση του άρθρου 244 του Ποινικού Κώδικα, περί «καταπίεσης» που αφορά τον τρόπο επιβολής του ΕΝΦΙΑ. Η επίμαχη μηνυτήρια αναφορά σχετίζεται με τις βεβαιώσεις του ΕΝΦΙΑ που είχαν υπερβολικές χρεώσεις και σφάλματα.

Το άρθρο 244 του Ποινικού Κώδικα περί «καταπίεσης» αναφέρει: «Υπάλληλος που εν γνώσει εισπράττει φόρους, δασμούς, τέλη ή άλλα φορολογήματα, δικαστικά έξοδα ή οποιαδήποτε δικαιώματα που δεν οφείλονται τιμωρείται με φυλάκιση».

Η δεύτερη δικογραφία που διαβιβάστηκε στην Βουλή αφορά τον Νίκο Καραθανασόπουλο, καθώς τον Ιούλιο του 2010, μαζί με άλλα άτομα, απέκλεισαν την είσοδο των απορριμματοφόρων αυτοκινήτων στον ΧΥΤΑ Πατρών, τοποθετώντας και το αυτοκίνητο του βουλευτή.

Επίσης, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο διαβιβάστηκε η δικογραφία για τον ευωρβουλευτή του ΚΚΕ, Σωτήρη Ζαργιανόπουλο, για να αποφασίσει για την άρση ή όχι της ασυλίας του, καθώς φέρεται ότι τέλεσε τα αδικήματα της παράνομης βίας και της διατάραξης οικιακής ειρήνης από κοινού, καθώς την 4η Μαρτίου 2010 εισήλθε παράνομα σε δημόσια υπηρεσία, και συγκεκριμένα στην ΕΡΤ-3, παραμένοντας στο κτίριο παρά τη θέληση των αρμοδίων προσώπων της ΕΡΤ-3. Κατά την παραμονή του διέκοψε την ομαλή διεξαγωγή του δελτίου ειδήσεων προκειμένου να διαβάσει ανακοίνωση-απεργιακό δελτίο του ΠΑΜΕ.

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο διαβιβάστηκε και η δικογραφία για τον Θοδωρή Ζαγοράκη, που αφορά το αδίκημα της σωματικής βλάβης από αμέλεια «παρά υποχρέου δια παραλείψεως», καθώς ο Ζαγοράκης με την ιδιότητα του προέδρου του ΠΑΟΚ παρέλειψε αναγκαία «μέτρα εξοπλισμού εργασίας» και δεν μερίμνησε να υπάρχουν σταθερές χειρολαβές σε μεταλλική κλίμακα εσωτερικού φρεατίου του γηπέδου.

Η παράλειψη αυτή είχε ως αποτέλεσμα ο φροντιστής του γηπέδου να τραυματιστεί με συντριπτικό κάταγμα στο χέρι, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.