Στη Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Η φανέλα με το Νο 7, η νέα Τούμπα και το «ζηλεύω» σε κολυμβήτριες

Για το γήπεδο του ΠΑΟΚ, τη… λαχτάρα του να παίξει μπάσκετ, αν και του τα χάλασε η κακοκαιρία Genesis, αλλά και τα μεγάλα αθλητικά έργα που πρέπει να γίνουν στη Θεσσαλονίκη μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η πρωινή του… βόλτα στο Ποσειδώνιο έκρυβε μεγάλο ενδιαφέρον. Ξεχωριστό χάπενινγκ η στιχομυθία με κολυμβήτριες που τον υποδέχθηκαν θερμά.

Τη φανέλα με το νούμερο 7 έδωσαν στον Πρωθυπουργό βετεράνοι της καλαθοσφαίρισης στα ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ του Ποσειδώνιου. Παρά τη δυνατή βροχή που… χάλασε τα σχέδιά του -όπως ομολόγησε κι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός- μια και ήθελε να παίξει για λίγα λεπτά μπάσκετ με βετεράνους του αθλήματος όπως τον Νίκο Ζήση, Μπάνε Πρέλεβιτς, τον Γιάννη Γιαννούλη και άλλους γνωστούς καλαθοσφαιριστές, η διάθεση του ήταν καλή.

«Όταν ήρθατε και παίξατε μαζί μας ήσασταν καλός σουτέρ για αυτό σας ετοιμάσαμε τη φανέλα» είπε ένας εξ αυτών στον Πρωθυπουργό. «Φοβάμαι ότι θα πρέπει να ανανεώσουμε το παιχνίδι για ημέρα χωρίς βροχή αλλά χαίρομαι που ολοκληρώθηκαν εδώ οι εγκαταστάσεις. Είναι πολύ ωραίες» είπε ο Πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη «νέα Τούμπα»

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο θέμα της νέας Τούμπας. «Όπως γνωρίζετε πριν από λίγες ώρες δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ με το προεδρικό διάταγμα για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ μια πολύ σημαντική παρέμβαση που δίνει την δυνατότητα στον ΠΑΟΚ να αποκτήσει ένα υπερσύγχρονο γήπεδο αλλά ταυτόχρονα να ολοκληρωθεί και η ανάπλαση γύρω από τη νέα Τούμπα» είπε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

«Αθλητισμός όμως δεν είναι μόνο τα μεγάλα έργα που αφορούν στο ποδόσφαιρο, κατεξοχήν πίστευα και πιστεύω ότι η καρδιά του αθλητισμού χτυπά στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, κυρίως στα νέα παιδιά που πρέπει να έχουν τις ευκαιρίες, τις δυνατότητες, τις υποδομές να αγκαλιάσουν τον αθλητισμό. Προσωπικά ως φίλος του μπάσκετ που εξακολουθεί όποτε μπορεί να επιχειρεί και να αθλείται χαίρομαι που κάθε φορά δίνουμε νέα γήπεδα είτε είναι κλειστά, είτε ανοικτά».

Το «ζηλεύω» σε κολυμβήτριες

Το “ζηλεύω” που είπε στις κυρίες που κολυμπούσαν στο Ποσειδώνιο έκανε… αίσθηση. Οι κυρίες που βρίσκονταν στην πισίνα μόλις είδαν τον Πρωθυπουργό άρχισαν να τον χαιρετούν ενώ μια εξ αυτών έσπευσε εκ του νερού να συστηθεί και να του ευχηθεί καλή επιτυχία.

Ο ίδιος ανταποκρίθηκε αμέσως και τις χαιρέτισε. «Σας ζηλεύω, θα προτιμούσα να ήμουν στη θέση σας» είπε χαμογελώντας ο Πρωθυπουργός.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ