Στη δημοσιότητα όλο το πόρισμα της προκαταρκτικής – Αντικρουόμενες απόψεις από τα κόμματα

Του Γιώργου Λυκουρέντζου

Οι 895 σελίδες του πορίσματος αναρτήθηκαν σήμερα στην ιστοσελίδα της Βουλής και αυτό που ξεχωρίζει είναι οι αντικρουόμενες απόψεις των κομμάτων.

Ως γνωστόν Νέα Δημοκρατία και Κίνημα Αλλαγής πρότειναν την άσκηση δίωξης στον κ. Παπαγγελόπουλο, ο ΣΥΡΙΖΑ είδε πολιτική δίωξη πίσω από την πρόταση της πλειοψηφίας ενώ το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας περιορίστηκε σε πολιτική τοποθέτηση τονίζοντας ότι το σκάνδαλο στο χώρο του φαρμάκου είναι υπαρκτό, όμως δεν χωρούν αυταπάτες σχετικά με τις ασκούμενες παρεμβάσεις των εκάστοτε κυβερνήσεων στο έργο της δικαιοσύνης. Ελληνική Λύση και Μέρα 25 δεν κατέθεσαν θέσεις.

Και ο Αλέξης Τσίπρας στο κάδρο των ευθυνών από τη Νέα Δημοκρατία

Η δημοσιοποίηση του συνόλου του πορίσματος αποκαλύπτει ότι η πλειοψηφία βάζει στο κάδρο των πολιτικών και όχι μόνο ευθυνών και τον ίδιο τον πρώην Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αναφέροντας μάλιστα χαρακτηριστικά ότι γνώριζε τα πάντα ωστόσο δεν υπάρχει σχετική εντολή από την Ολομέλεια για τα περαιτέρω.

“Η παραδικαστική λειτουργία της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ είναι βέβαιο ότι υποκινείτο, κατευθυνόταν και τελούσε εν γνώσει της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα. Η Επιτροπή μας, ωστόσο, στην παρούσα φάση βάσει της εντολής που έχει λάβει εστιάζει στις τυχόν ποινικές ευθύνες του κ.Παπαγγελόπουλου” αναφέρει το σχετικό απόσπασμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ

Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ