Στέφανος Κασσελάκης: Πώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μπέρδεψε τον Πλουμπίδη με τον Μπελογιάννη

Ο Στέφανος Κασσελάκης… μπέρδεψε τον Νίκο Μπελογιάννη με τον Νίκο Πλουμπίδη. Στη συνέντευξη που παραχώρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο ραδιόφωνο «Παραπολιτικά» ρωτήθηκε τι θα κάνει με τα κομματικά ΜΜΕ.

«Επεξεργαζόμαστε όλες τις επιλογές και είμαι αισιόδοξος ότι θα βρεθούν οι κατάλληλες λύσεις για να συνεχίσουν. Στο σπίτι του Μπελογιάννη είχα συγκινηθεί όταν είδα σε μία φωτογραφία να κρατά την “Αυγή”. Έχω ένα κόμμα με μεγάλη ιστορία και μία εφημερίδα που έχει εμπνεύσει κόσμο. Έχω πλήρη συνείδηση της ευθύνης μου» είπε χαρακτηριστικά.

Μόνο που η αναφορά του σε αυτή τη φωτογραφία ήταν λανθασμένη, καθώς ο Νίκος  Μπελογιάννης είχε εκτελεστεί στις 30 Μαρτίου 1952, πέντε μήνες δηλ. πριν κυκλοφορήσει η εφημερίδα «Αυγή».

Προφανώς ο Στέφανος Κασσελάκης τον μπέρδεψε με τον Νίκο Πλουμπίδη (αποκηρύχθηκε από το ΚΚΕ και εκτελέστηκε το 1954), ο οποίος σε μια φωτογραφία του εμφανίζεται να κρατά την εφημερίδα «Αυγή».

Νίκος Πλουμπίδης- Αυγή

Το «μπέρδεμα» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ δεν πέρασε απαρατήρητο από τους χρήστες του Twitter και τα σχόλια έπεσαν «βροχή».

«Πρόεδρε για να μην μπερδεύεσαι: Αυγή κράταγε ο Πλουμπίδης. Γαρύφαλλο κράταγε ο Μπελογιάννης. Είναι απλό: Αυγή; Πλουμπίδης. Γαρύφαλλο; Μπελογιάννης» έγραψε κάποιος, ενώ άλλος ανέφερε: «Έχω δει τον Μπελογιάννη να κρατάει Asterix».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ