Στέφανος Κασσελάκης: «Να ετοιμαστούμε να ξανακυβερνήσουμε» – Πώς σχολίασε τις δηλώσεις Ιερώνυμου και τον διαχωρισμό κράτους- εκκλησίας

Kαλεσμένος στον  Αlpha, στην εκπομπή της Ναταλία Γερμανού ήταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης ο οποίος μίλησε, μεταξύ άλλων, για τα μέλη του κόμματος, τις Ευρωεκλογές και τον διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας.

Αρχικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ερωτήθηκε για τα σχόλια που δεχόταν ότι ήρθε για διακοπές στην Ελλάδα και ανέλαβε την ηγεσία του κόμματος. «Δεν είχα έρθει για διακοπές στην Ελλάδα ήμουν υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας δύο φορές και ήμουν στην εκλογική επιτροπή που έφτιαξε ο Αλέξης Τσίπρας ενδιάμεσα των δύο εκλογών και καλύψαμε και πολλά χιλιόμετρα μαζί με τον Αλέξη. Δεν θα έλεγα ότι αυτό το αποκαλεί κάποιος διακοπές», είπε ο κ. Κασσελάκης.

Συζητώντας για εκείνη την περίοδο και ό,τι μεσολάβησε μέχρι την εκλογή του αλλά και για την αμφισβήτηση που εισέπραξε πριν αναδειχθεί πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Κασσελάκης ανέφερε πως «καλή η εκλογή αλλά τώρα πρέπει να μπορέσουμε να αναδείξουμε θέματα που απασχολούν τον κόσμο, γιατί είναι πάρα πολλά και το βλέπω όπου πάω ότι ο κόσμος είναι πολύ πιεσμένος και να ετοιμαστούμε για να ξανά κυβερνήσουμε. Για μένα η εκλογή ήταν μία ευχάριστη στιγμή αλλά ανήκει στο παρελθόν. Πάμε Μπροστά».

«Τα μέλη του κόμματος έχουν αυξηθεί ραγδαία – Πιστεύω πως θα κερδίσουμε τις Ευρωεκλογές»

Σχετικά με τις αποχωρήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Κασσελάκης είπε πως « τα μέλη του κόμματος έχουν αυξηθεί ραγδαία. Αυτή τη στιγμή έχουμε πλημμυρίσει με νέα μέλη στις τοπικές οργανώσεις και το κόμμα μας έχει μεγαλώσει ειδικά τον τελευταίο μήνα. Αισθάνομαι πολύ αισιόδοξος για το πού θα πάμε από εδώ και πέρα και για αυτό το λόγο πιστεύω πως θα κερδίσουμε και στις Ευρωεκλογές.  Οι αποχωρήσεις ανήκουν στο παρελθόν και ο καθένας θα κριθεί για τις επιλογές του. Εγώ κοιτάω μπροστά και δεν πρόκειται να κοιτάξω πίσω».

Στην ερώτηση αν είναι υπολογίσιμη δύναμη τη Νέα Αριστερά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε πως «η Νέα Αριστερά είναι στο παρελθόν του ΣΥΡΙΖΑ. Το αν είναι υπολογίσιμη δύναμη είναι στην κρίση του καθενός».

«Καλή η καινούργια πνοή αλλά πιστεύω ότι κάνουμε μερικές τομές που θα αποδώσουν. Έχω πει πως στο επικρατείας ότι 5 από τα 15 άτομα θα είναι από τη νεολαία μας και θα τα επιλέξει η νεολαία η ίδια», συμπλήρωσε σχετικά με τις κινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο Αλέξης θα μπορούσε να παραμείνει πρόεδρος του κόμματος, αν το ήθελε ο ίδιος»

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι τα άτομα που δεν ανήκουν πια στο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ήταν και υπεύθυνα σε ένα βαθμό για την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα, ο ίδιος απάντησε πως «δεν θέλω να μπω σε αυτή τη συζήτηση γιατί αντικειμενικά δεν ήμουν εκεί για να ξέρω αλλά ο Αλέξης να είστε όλοι σίγουροι πως θα μπορούσε να έμενε πρόεδρος του κόμματος αν το επιθυμούσε ο ίδιος. Πήρε μία θαρραλέα απόφαση, αλλά από την άλλη σου λέει χάσαμε ένα ποσοστό. Ήταν ταπεινοφροσύνη να δώσει την ευκαιρία σε κάτι νέο. Ο Αλέξης δεν είχε σπρώξιμο από οποιοδήποτε άτομο. Ο ΣΥΡΙΖΑ πάει μπροστά. Το “σύντροφος” δεν είναι μία λέξη που απλά την λες, είναι μία σημαντική λέξη και ο κόσμος πλέον την αισθάνεται βαθιά μέσα του».

«Να επαναφέρουμε στο προσκήνιο τον διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας»

Για την συνέντευξη του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στην οποία αναφέρθηκε στα ομόφυλα ζευγάρια και είπε πως τάσσεται υπέρ της συμβίωσης αλλά όχι της τεκνοθεσίας ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία ανέφερε πως «η ισότητα είναι ισότητα. Η γνώμη μας είναι ότι πρέπει να βλέπουμε τον συνάνθρωπό μας ως ένα αυτόνομο ον, το οποίο πρέπει να το αγκαλιάσουμε, να γιορτάσουμε τη μοναδικότητά του και να μπορέσουμε όλοι μαζί να γίνουμε μία καλύτερη κοινωνία. Προφανώς ο Αρχιεπίσκοπος έχει τη δική του άποψη για το θέμα αλλά όπως έχω πει εδώ και μήνες πρόκειται για τις ζωές των ανθρώπων και όλοι πρέπει να είναι ισότιμοι μεταξύ τους και να έχουμε μία ισονομία στην κοινωνία μας».

«Ήμουν από τους πρώτους που επανάφερε αυτό το πολύ σημαντικό ζήτημα Δημοκρατίας, το διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας. Και θα ήθελα να το επαναφέρουμε στο προσκήνιο και να δούμε και τι στάση θα κρατήσει η δήθεν εκσυγχρονιστική ΝΔ. Είναι η ΝΔ υπέρ ενός σύγχρονου κράτους ή θέλουν να  υπάρχει ένα καθεστώς που ανήκει στον προηγούμενο αιώνα. Και το λέω αυτό ως θρησκευόμενος», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Για το πότε θα φέρει ο κ. Μητσοτάκης το νομοσχέδιο στη Βουλή, αισθάνομαι ότι είναι ντροπή από ένα πρωθυπουργό που έχει σπουδάσει στο εξωτερικό και έχει πολλά ερείσματα από άλλες χώρες και κοινωνίες να εκμεταλλεύεται αυτό το ζήτημα μικροπολιτικά. Ξέρει ο ίδιος γιατί δεν το φέρνει προς ψήφιση πριν τις Ευρωεκλογές. Είναι ο τρόπος με τον οποίο σκέφτεται ένα “τζάκι” πολιτικής οικογένειας και το αποδεικνύει κάθε φορά. Ας πάμε όπου θέλει έξω στην κοινωνία χωρίς προειδοποίηση να ακούσουμε μαζί τους πολίτες», τόνισε ο κ. Κασσελάκης.

«Θα είμαι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, τελεία και παύλα»

Στην ερώτηση αν θα τεθεί θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση που δεν κερδίσει τις Ευρωεκλογές ο κ. Κασσελάκης απάντησε:

«Εμείς βλέπουμε και δημοσκοπικά και εμπειρικά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά να αλλάζουν υπέρ μας και αποκτάμε μία δυναμική. Να είστε σίγουροι ότι θα είμαι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος πρωθυπουργός στις επόμενες βουλευτικές εκλογές».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

ENIKOS NETWORK