Την πρόθεσή του να παραμείνει στον ΣΥΡΙΖΑ, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών γνωστοποίησε ο Στέφανος Κασσελάκης στη συνέντευξή του στο «Ενώπιος Ενωπίω» και τον Νίκο Χατζηνικολάου.
«Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να εμποδίζει τη βάση να εκφραστεί. Είτε μέσω Συνεδρίου, είτε μέσω κάλπης και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να το κάνει αυτό κατηγορώντας και ρίχνοντας την ευθύνη στον άλλον. Και για να λήξει αυτή η συζήτηση περί κόμματος Κασσελάκη, να φανταστείτε ότι με έχουν ρωτήσει και με έχουν παροτρύνει πολλοί γιατί δεν κάνω δικό μου κόμμα… Η βάση θα δώσει τις λύσεις σε αυτές τις εκδοχές που αναφέρετε. Υπάρχουν λύσεις και η βάση θα τις δώσει. Εγώ έχω απόλυτη εμπιστοσύνη και όπως έχω δεσμευτεί να μην προδώσω τη βάση ποτέ, έτσι πιστεύω ότι κι εκείνη θα πράξει αυτό που πρέπει. Δεν πρόκειται να φύγω από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα κάνω νέο κόμμα. Δεν έχω πολιτευτεί ως μη εκλόγιμος βουλευτής στο Επικρατείας, στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχω χρωματιστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ με αυτόν τον τρόπο για να κάνω δικό μου κόμμα. Δεν έχω έρθει να μικρύνω τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά να προσφέρω. Κι όταν έχασε την πρώτη εκλογή ο ΣΥΡΙΖΑ τον Μάιο ήμουν δίπλα και στον Αλέξη Τσίπρα και στην εκλογική επιτροπή που δημιούργησε και πηγαίναμε παντού. Και συνέχισα μετά τη δεύτερη εκλογή να αντιπολιτεύομαι την κυβέρνηση της ΝΔ, όταν πολλοί είχανε βάλει κάτω τα μολύβια. Άρα, λοιπόν, δεν πρόκειται να πληγώσω το κόμμα μας, είναι ο δικός μας ο ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε μεταξύ άλλων.
Στο ερώτημα εάν θα παραμείνει στον ΣΥΡΙΖΑ εφόσον κάποιος άλλος εκλεγεί πρόεδρος, ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε καταφατικά και ισχυρίστηκε ότι λένε ψέματα όσοι μιλάνε για κόμμα – ΙΧ.
«Εάν, λοιπόν, η βάση θέλει να αναδείξει οποιονδήποτε σε οποιαδήποτε θέση, θα το κάνει. Δεν θα αποφασίζει ο πρόεδρος. Αυτό είναι το όραμα για τον ΣΥΡΙΖΑ και για την χώρα μας. Οι Έλληνες πολίτες έχουν απογοητευτεί από την πολιτική κι από τους πολιτικούς. Συμφωνούμε όλοι σε αυτό. Το μεγάλο διακύβευμα της στιγμής είναι η κρίση στην αντιπροσωπευτική δημοκρατία μας σε αυτή τη χώρα. Ψηφίζουμε, ψηφίζουμε, ψηφίζουμε και τίποτα δεν αλλάζει. Και η ερώτηση είναι γιατί; Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα έχουμε μια οικονομική ολιγαρχία. Αυτή είναι η οποία διοικεί τον τόπο. Το ξέρουμε όλοι. Να πούμε την αλήθεια. Και η ερώτηση είναι: τι βάζουμε απέναντι σε αυτό; Ψηφίζουμε κάθε τέσσερα χρόνια. Πώς το λύνουμε αυτό; Και η απάντηση είναι η συμμετοχική αμεσοδημοκρατία», είπε.