Σταύρος Κοντονής: Τι απαντά στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Για “κοπτοραπτική” και “μάλιστα κακής ποιότητας” αλλά και για “αγοραίες εκφράσεις” κάνει λόγο ο Σταύρος Κοντονής, απαντώντας στην ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ για τα όσα ανέφερε ο πρώην υπουργός. Σε δήλωσή του, ο Σταύρος Κοντονής τονίζει ότι “κατά την προσφιλή του συνήθεια το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ δημοσιοποίησε τη κατάληξη της ομιλίας μου στη Βουλή” και μιλά για “συκοφαντίες που μεταχειρίζονται” και οι οποίες “δεν μπορούν να κρύψουν την αλήθεια”.

Αναλυτικά η δήλωση του Σταύρου Κοντονή

“Κατά την προσφιλή του συνήθεια το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ δημοσιοποίησε τη κατάληξη της ομιλίας μου στη Βουλή, την οποία επιβεβαιώνω ως απολύτως ορθή και σήμερα, αποσιωπώντας έτσι την πρόταση μου να μην ισχύσουν οι ψηφισθέντες κώδικες την 1.7.2019 αλλά τουλάχιστον η έναρξη να μετατεθεί την 1.9.2019 με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους, “ώστε να γίνουν οι αναγκαίες διορθώσεις”. Αυτήν ακριβώς την ανάγκη των διορθώσεων που καταγράφεται και στο κλείσιμο της ομιλίας μου, δεν μπορούσαν να απαλείψουν και συνδέεται με την πρότασή μου για μετάθεση του χρόνου ισχύος των κωδίκων.

Κοπτοραπτική και μάλιστα κακής ποιότητας!

Ο καθένας λοιπόν καταλαβαίνει ποιός εξυπηρέτησε οικονομικά συμφέροντα και ποιός αντιδρούσε σε «εξυπηρετήσεις». Καλό θα είναι να μελετήσουν την ανακοίνωση της GRECO η οποία τοποθετείται για το σοβαρότατο αυτό πρόβλημα. Ίσως τότε καταλάβουν ότι η κοπτοραπτική στην οποία επιδίδονται και οι συκοφαντίες που μεταχειρίζονται δεν μπορούν να κρύψουν την αλήθεια.

Τέλος τις αγοραίες εκφράσεις που διαλαμβάνονται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ τις αφήνω στην κρίση των προοδευτικών πολιτών”.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Κοντονή

Το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τα όσα ανέφερε νωρίτερα ο πρώην υπουργός Σταύρος Κοντονής. “Αντί άλλου σχολίου για τις ανοησίες του κ. Κοντονή, παραθέτουμε αυτολεξεί την κατακλείδα της ομιλίας του στη Βουλή κατά την ψήφιση των Ποινικών Κωδίκων: «Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, νομίζω ότι η σημερινή συνεδρίαση της Βουλής έχει ιστορική σημασία και παρά τις ενστάσεις που ακούστηκαν για επιμέρους άρθρα, τα οποία φαντάζομαι θα διορθωθούν με τη διαδικασία του νόμου στο άμεσο προσεχές μέλλον, είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας κάνει υπερήφανους. Σας καλώ όλους να υπερψηφίσουμε τα δύο αυτά βασικά νομοθετήματα». Του ευχόμαστε καλή τύχη στα νέα του καθήκοντα ως αχθοφόρος πολιτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων” τονίζουν από την αξιωματική αντιπολίυεση.

Νωρίτερα ο πρώην υπουργός εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ της οποίας υπήρξε και μέλος, με αφορμή τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα το 2019. Ειδικότερα, ο κ. Κοντονής προσερχόμενος να καταθέσει στον πταισματοδίκη στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας που επανεκκίνησε μετά τις δηλώσεις του περί “φωτογραφικής” τροποποίησης της διάταξης για την δωροδοκία χαρακτήρισε τη μετατροπή του εν λόγω αδικήματος από κακούργημα σε πλημμέλημα “στίγμα” και “όνειδος”. Μάλιστα είπε ότι θα κατονομάσει και σε ποια συγκεκριμένη υπόθεση αφορούσε η αλλαγή. Ο πρώην υπουργός ήταν επικριτικός και για το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για “παροχολογία” ως “μόδα των ημερών” συνδέοντας το με τα… κρεμμύδια και τις πατάτες που δίνει ο Ερντογάν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ