Σταμάτης στον Realfm 97,8 : Ανοικτό να υποβάλουμε αίτημα Εξεταστικής για Τσίπρα με αφορμή την μήνυση Σαμαρά

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Δημήτρης Σταμάτης μιλώντας στον Realfm 97,8 αφήνοντας να εννοηθεί ότι η ΝΔ μπορεί να καταθέσει ακόμη και αίτημα Εξεταστικής για τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, μετά και την κατάθεση μήνυσης που υπέβαλλε εις βάρος του ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Συγκεκριμένα και με αφορμή και την συνέντευξη του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη στην Realnews όπου ανέφερε “ελπίζω να μην υπάρξουν βουλευτές να ακολουθήσουν αυτόν τον ολισθηρό δρόμο”, με δεδομένο ότι απαιτούνται 30 βουλευτές για την κατάθεση αιτήματος για Εξεταστική, ο Δημήτρης Σταμάτης ανέφερε χαρακτηριστικά: “Το πότε και πως θα ασκήσουμε τα συνταγματικά μας δικαιώματα αφορούν εμάς και όχι τον κ. Φλαμπουράρη. Στον χρόνο που κρίνουμε εμείς θα ασκήσουμε τα δικαιώματά μας και με νόμιμο τρόπο”.

Παράλληλα αναφερόμενος στην Προκαταρτική της Βουλής για την υπόθεση Novartis, με την εμπλοκή των ονομάτων δύο πρώην πρωθυπουργών και οκτώ πρώην υπουργών, τόνισε “Δεν θα δεχθούμε παρωδία προανακριτικής”, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο ακόμη και υποχώρησης εάν η κυβερνητική πλειοψηφία προχωρήσει σε διαδικασίες εξπρές.

Πολιτικό ερώτημα ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας δεν είναι από τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο βουλευτής της ΝΔ άφησε υπονοούμενα για την επιλογή του Πρωθυπουργού στα πρόσωπα που ηγούνται του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. “Υπάρχει ένα πολιτικό ερώτημα. Για πρώτη φορά το κρίσιμο υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν έχει υπουργό από το κυβερνών κόμμα. Ο Τσίπρας επέλεξε δύο πρόσωπα που δεν ανήκουν στο κόμμα του και είναι πολιτικά ασύμβατα. Βγάζει την ούρα του απ’ έξω, απεταξάμην τον σατανά”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

“Εγώ πήγα την πρόταση Σαμάρα στον Κουβέλη για την Προεδρία της Δημοκρατίας”, αποκάλυψε ο κ. Σταμάτης, προσθέτοντας ότι είχαν εξευρεθεί οι ψήφοι για την εκλογή του, πλην όμως ο κ. Κουβέλης είχε αρνηθεί την πρόταση.

Για την κόντρα κυβέρνησης-Στουρνάρα

Ο Δημήτρης Σταμάτης αναφέρθηκε και στην κόντρα Τσίπρα-Στουρνάρα, με τον Πρωθυπουργό να εξαπολύει βολές κατά του διοικητή της ΤτΕ για την επιμονή του στην συνέχιση της προληπτικής γραμμής στήριξης και μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουστο και το κ. Στουρνάρα να απαντά “η ΤτΕ δεν δέχεται υποδείξεις”.

“Ο κ. Στουρνάρας λέει αυτά που προβλέπει ο ρόλος του. Πολλοί διοικητές έλεγαν διαφορετικά πράγματα από τις κυβερνήσεις. Διακαής πόθος της κυβέρνησης είναι να τον διώξουν αλλά δεν τους το επιτρέπει ο νόμος”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ακούστε το ηχητικό:

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ