Σταϊκούρας στον RealFm 97,8: Η κυβέρνηση προσπαθεί να δελεάσει τμήματα του εκλογικού σώματος – Τι είπε για τις προσλήψεις στο Δημόσιο

“Η κυβέρνηση έχει πάρει 10 δισ. ευρώ μέτρα λιτότητας τα οποία ήταν αχρείαστα. Στο τέλος του 2014 ουδείς μιλούσε για 10 δισ. ευρώ ακόμη και στο περίφημο e- mail Χαρδούβελη και έρχεται σήμερα η κυβέρνηση διορθώνοντας δικά της λάθη για να δώσει κάποια από αυτά, ένα στα δέκα, πίσω στην κοινωνία”.

Αυτό υποστήριξε ο τομεάρχης Οικονομικών και βουλευτής της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στον RealFm 97,8 και τους Δημήτρη Καμπουράκη και Γιώργο Ψάλτη.

“Έρχεται και λέει η κυβέρνηση ότι θα μειώσει τις εισφορές στους ελεύθερους επαγγελματίες, όταν η ίδια τις αύξησε το 2016. Η ίδια επίσης, επέβαλε 29 φόρους για να μειώσει ένα μικρό κομμάτι αυτών τώρα” είπε ο κ. Σταϊκούρας και πρόσθεσε:

“Αν στερεύεις την οικονομία από ρευστότητα και στερείς πολύτιμους πόρους από την ανάπτυξη αυτό θα το βρει η χώρα μπροστά της . Η μόνη επιτυχία της κυβέρνησης είναι η επίτευξη υπερπλεονασμάτων τα τρία τελευταία χρόνια. Καμία χρονιά δεν πέτυχε τον στόχο για την ανάπτυξη. Ούτε στηρίχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ως βασικό εργαλείο ανάπτυξης” τόνισε ο κ. Σταϊκούρας.

Ο ίδιος απάντησε ότι αν η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές, “θα βρει μπροστά της ένα ιδιωτικό χρέος που είναι αυξημένο 60% από το τέλος του 2014. Δεν ισχυρίζομαι ότι δεν υπήρχε ιδιωτικό χρέος και στο παρελθόν αλλά τέτοια διόγκωση δεν υπήρχε ποτέ λόγω της εξάντλησης της φοροδοτικής ικανότητας των πολιτών”. Επίσης, είπε ότι “δεύτερη εστία προβληματισμού είναι η εικόνα που θα βρούμε σε δημόσιους Οργανισμούς, όπως η ΔΕΗ και τρίτο σημείο προβληματισμού είναι οι οφειλές προς τους ιδιώτες. Υπήρχαν και στο παρελθόν αν και η προηγούμενη κυβέρνηση τις μείωσε κατά 6 δις ευρώ”.

Σε ερώτηση για τις παροχές της κυβέρνησης, ο Χρήστος Σταϊκούρας απάντησε ότι είναι προφανής η στρατηγική της κυβέρνησης. “Κόβοντας πόρους από το παρόν και το μέλλον της χώρας, φτωχοποιώντας συνολικά την κοινωνία, ουσιαστικά προσπαθεί να δελεάσει τμήματα του εκλογικού σώματος, όμως, οι πολίτες δεν… τσιμπούν”.

‘Όσον αφορά στο Δημόσιο, ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι ότι “η ΝΔ θα επιδιώξει τη βελτίωση της ποιότητας

της Δημόσιας Διοίκησης. Η χώρα έχει ανάγκη ένα καλύτερο και όχι μεγαλύτερο Δημόσιο. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζονται προσλήψεις όταν αποχωρούν συνταξιοδοτούμενοι εργαζόμενοι από αυτό χωρίς απολύσεις αλλά οι προσλήψεις πρέπει να είναι λελογισμένες και στοχευμένες όπου υπάρχουν πραγματικές ανάγκες, όπως η εκπαίδευση και η Υγεία και να γίνονται με διαφανείς και αδιάβλητες διαδικασίες”.

Πρόσθεσε ότι “δεν θα τάξουμε προσλήψεις και διανομή πόρων που δεν υφίστανται. Η κοινωνία θέλει αλήθεια και ρεαλισμό. Εμείς θα μειώσουμε περισσότερους φορολογικούς συντελεστές, περισσότερες ασφαλιστικές εισφορές, τον ΦΠΑ στην εστίαση, θα δώσουμε ρευστότητα στην οικονομία μέσω του ΠΔΕ”.

Για τους 80.000 συμβασιούχους ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι “εκεί όπου υπάρχουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα με αυτούς”.

Κλείνοντας ο βουλευτής της ΝΔ είπε ότι “η χώρα έχει ανάγκη από πιο ρεαλιστικά πρωτογενή πλεονάσματα. Η κυβέρνηση έχει γίνει θαυμαστής των υπερπλεονασμάτων όχι απλώς υπερασπιστής των υψηλών πλεονασμάτων”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ