Δυσαρέσκεια της Αθήνας για τον Ελπιδοφόρο – Ακυρώθηκε η ξενάγηση του πρωθυπουργού από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής

Στα άκρα έχουν οδηγηθεί οι σχέσεις Κυβέρνησης-Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου μετά την παρουσία του στα εγκαίνια του «Τουρκικού Κέντρου» στη Νέα Υόρκη, τα οποία έγιναν από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και στα οποία παρέστη και ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, Ερσίν Τατάρ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Open ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θέλει να συναντηθεί καθόλου με τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο και έχει ενημερωθεί, ήδη, τόσο ο ίδιος όσο και η Αρχιεπισκοπή.

Μάλιστα, όπως αποκαλύπτεται στο ίδιο ρεπορτάζ, οι ελληνικές αρχές έχουν θυμώσει πολύ για τη στάση του Αρχιεπισκόπου από τον οποίο είχαν ζητήσει να μην πάει στα εγκαίνια του «Τουρκικού Κέντρου» στη Νέα Υόρκη, ωστόσο εκείνος απάντησε αρνητικά και πολύ υποτιμητικά για την ελληνική κυβέρνηση. Έγιναν, δηλαδή, πράγματα στο παρασκήνιο που δεν άρεσαν, θύμωσαν, όπως αναφέρεται, την Αθήνα.

Έτσι κατ’ απαίτηση των ελληνικών αρχών, ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος δεν θα προσφωνήσει τον Πρωθυπουργό στο αποψινό δείπνο στο «University Club» στο Μανχάταν, το οποίο πραγματοποιείται με χορηγία του «The Hellenic Initiative» και στο οποίο θα παρίσταντο και οι δύο.

Ενώ δεν θα υπάρξει συνάντησή τους ούτε την Παρασκευή. Συγκεκριμένα, δεν θα πραγματοποιηθεί αύριο η ξενάγηση του πρωθυπουργού από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο στο «Σημείο μηδέν» και στον Άγιο Νικόλαο στο Μανχάταν λόγω προσθήκης συνάντησης με το Editorial Board της Wall Street Journal,  πως ανέφερε ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 η παρουσία Ελπιδοφόρου στα εγκαίνια έχει ενοχλήσει και την κυπριακή κυβέρνηση. Είναι χαρακτηριστικό πως απερρίφθη αίτημα του να παραβρεθεί αύριο Παρασκευή σε εκδήλωση της κυπριακής κοινότητας στις ΗΠΑ, όπου θα είναι και ο Κύπριος Πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης.

Κυβερνητική δυσαρέσκεια για τις κινήσεις του Ελπιδοφόρου – Τι είπε ο Οικονόμου

Να σημειωθεί πως το πρωί της Πέμπτης ο Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια της Κυβέρνησης για τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο με αφορμή την παρουσία του, δίπλα στον Ερσίν Τατάρ και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Νέα Υόρκη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών αν υπάρχει θέμα με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής και απάντησε: «Μας ενόχλησαν οι κινήσεις τους Αρχιεπισκόπου. Η ελληνική κυβέρνηση εκφράζει την δυσαρέσκειά της», είπε, ενώ όταν ρωτήθηκε εάν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την παραμονή του στη Νέα Υόρκη, θα συναντήσει τελικά τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

«Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού είναι υπό διαμόρφωση, προκύπτουν συνεχώς πράγματα», απάντησε στο ερώτημα για το αν θα συναντηθεί με τον κ.κ. Ελπιδοφόρο και πρόσθεσε: «Θα ενημερωθείτε έγκαιρα».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ