Σπυρόπουλος στον Realfm 97,8: Πρέπει να υπάρχουν αυτόματες κυρώσεις όταν η Τουρκία προβαίνει σε παράνομες ενέργειες

Ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος ΑλλαγήςΑνδρέας Σπυρόπουλος, μίλησε στον Realfm 97,8 και στους Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελλατόλα.

«Η υποβάθμιση των επιτροπών της Βουλής δεν έρχεται μόνο από τα 6 πορίσματα, έρχεται και από όλη την λειτουργία της εξεταστικής επιτροπής με τεράστια ευθύνη, φυσικά, της πλειοψηφίας της ΝΔ και του Πρωθυπουργού, ώστε να μην έρθουν βασικά στοιχεία της υπόθεσης και βασικοί μάρτυρες στην επιτροπή να καταθέσουν» περιέγραψε.

«Δεν υπήρχε κανένας εθνικός λόγος για την παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη, υπήρχαν μόνο πολιτικοί λόγοι και για αυτό η προσπάθεια παρακολούθησης ήταν παράνομη» πρόσθεσε.

Αναφορικά με τις τουρκικές προκλήσεις σημείωσε πως «πρέπει να το αντιμετωπίσουμε με εθνικά χαρακτηριστικά και με μια κοινή στρατηγική από όλες τις πολιτικές δυνάμεις. Ειδικά σε μια περίοδο που φαίνεται στο εσωτερικό της Τουρκίας ότι κυριαρχεί ο εθνικισμός πάνω στο ελληνικό ζήτημα. Πρέπει να αντιληφθεί ολόκληρη η Ευρώπη ότι πρέπει να υπάρχει ειδική σχέση μεταξύ Ευρώπης και Τουρκίας».

«Πρέπει να υπάρχουν αυτόματες κυρώσεις όταν η Τουρκία προβαίνει σε παράνομες ενέργειες» συμπλήρωσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ