Σπίρτζης στον Realfm 97,8: Ένα κομμάτι της ΝΔ δεν είναι δημοκρατικό

Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και τον Αντώνη Δελλατόλα στον Realfm 97,8 δήλωσε αρχικά μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν για την τοποθέτησή του πως «Η δημοκρατία θα επιστρέψει με το καλό. Αγριότητα είναι αυτό που ζούμε 3,5 χρόνια. Είπα με το καλό ή το άγριο σε μια ομιλία που είχε συγκεκριμένα ζητήματα. Τα συγκεκριμένα ζητήματα είναι η κακή διαχείριση, η μαύρη διαχείριση από τη ΝΔ με τις απευθείας αναθέσεις, η ακρίβεια και η εξυπηρέτηση συμφερόντων, οι υποκλοπές και κυρίως οι συνομιλίες στελεχών και συνεργατών του υπουργού με τον υπόκοσμο και την μαφία».

«Από τη στιγμή που είναι ζητήματα βαθιάς δημοκρατίας, η απάντηση που δίνουμε ότι το καλό, δηλαδή ο κοινοβουλευτικός έλεγχος, ο διάλογος, οι συνεχείς ερωτήσεις και το άγριο είναι να απευθυνθούμε στη δικαιοσύνη κάθε μήνα για οτιδήποτε» πρόσθεσε.

«Το άγριο δεν είναι βίαιο. Το άγριο είναι άγριο. Δεν είναι άγρια η αντίδραση ότι δεν συμμετέχουμε μετά την εκτροπή της δημοκρατίας στις ψηφοφορίες. Ήταν μια έκφραση πολύ συγκεκριμένη. Αν θέλει η προπαγάνδα της ΝΔ να στοχοποιεί στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για ομιλίες που κάνουν, δεν έχω εγώ πρόβλημα. Η δεύτερη φορά του ΣΥΡΙΖΑ βέβαια θα είναι αλλιώς, δηλαδή δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ανεχτούμε τα συνεχή πραξικοπήματα που έγιναν αυτό το διάστημα» σχολίασε ο κ. Σπίρτζης.

«Βιαιότητες είναι αυτά που συμβαίνουν από τη ΝΔ. Δεν έγιναν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Βιαιότητα είναι να ζητάει η αντιπολίτευση να έρθουν συγκεκριμένοι μάρτυρες για τις υποκλοπές, να μας λένε ότι λέμε ψέματα, να σπεκουλάρουν και αν απαγορεύουν να κλητευτούν. Αυτό είναι βιαιότητα, είναι έξω από τον ευρωπαϊκό πολιτισμό και από τον νομικό πολιτισμό της χώρας» διευκρίνισε.

«Δεν έχω δείξει από την πορεία μου ότι είμαι άγριος. Δέχομαι την κριτική, αλλά σε κάθε περίπτωση η βιαιότητα και το ολίσθημα, η εκτροπή και σε ζητήματα δημοκρατίας και σε ζητήματα οικονομίας και σε ζητήματα που φεύγουν από την αντίληψη που έχει ένας άνθρωπος σε μια φιλελεύθερη δημοκρατία, όπως είναι η περίπτωση των επικοινωνιών με την μαφία, όταν γίνονται τέτοια πράγματα θα υπάρχουν τουλάχιστον λεκτικές υπερβολές» είπε ο κ. Σπίρτζης.

«Ένα κομμάτι της ΝΔ δεν είναι δημοκρατικό»

«Ο δημοκρατικός κόσμος της χώρας και συμπεριλαμβάνω σε αυτούς και κομμάτι της Νέας Δημοκρατίας έδωσε άγριους αγώνες για να χτίσουμε τη δημοκρατία μας. Ένα κομμάτι της ΝΔ έδωσε άγριους αγώνες. Ο ελληνικός λαός απoκατέστησε τη δημοκρατία με τους αγώνες που έδωσε, δεν την έφερε κάποιος ηγέτης από μόνος του. Κάποιοι έδωσαν άγριους αγώνες. Εγώ συμπαθώ ιδιαίτερα τον κ. Καραμανλή και την ιστορία του αλλά σκληρούς αγώνες έδωσε ο ελληνικός λαός. Επομένως, να μην στοχοποιούμε τις λέξεις αλλά τις πράξεις. Σήμερα λοιπόν που έχουμε μια κυβέρνηση και έναν Πρωθυπουργό που ξηλώνει κάθε μέρα αυτές τις δημοκρατικές κατακτήσεις, που παρακολουθούσε το μισό πολιτικό σύστημα, δημοσιογράφοι και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων  και πάμε να δούμε αν είναι στο δημοκρατικό τόξο αυτές οι πρακτικές. Έχουμε εκτροπή, δεν έχουμε δημοκρατία. Δεν είναι πολιτειακό ζήτημα να πάμε σε εκλογές και να μην γνωρίζουμε; Εγγυάστε εσείς ότι πάμε σε εκλογές και δεν γίνονται παρακολουθήσεις σήμερα του πολιτικού προσωπικού της χώρας, της αντιπολίτευσης; Έχει σταματήσει η λειτουργία του predator; Έχουν ανακληθεί οι άδειες για το predator;» περιέγραψε ο κ. Σπίρτζης.

Ερωτηθείς αν εννοεί ότι κομμάτι της ΝΔ είναι εκτός δημοκρατικού τόξου απάντησε «ένα κομμάτι της ΝΔ δεν είναι δημοκρατικό. Βεβαίως».

«Το 2019 κρίθηκε τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε μια κατάσταση πρωτόγνωρη. Έχουμε έναν Πρωθυπουργό που είπε ότι ήταν λάθος αλλά νόμιμη η παρακολούθηση Ανδρουλάκη. Και έχει αποκαλυφθεί με στοιχεία ότι παρακολουθούνταν υπουργοί και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων» συμπλήρωσε.

«Για να είμαι σαφής, ένα κομμάτι, που είναι ακροδεξιοί μέσα στη ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης με το επιτελικό του κράτος, όσοι έλεγαν δηλαδή ότι δεν θέλουμε να σας κερδίσουμε για αυτά που κάνατε αλλά για αυτά που πιστεύετε που είναι μια φασίζουσα αντίληψη, δεν είναι δημοκράτες. Δεν έχουν παλέψει για την δημοκρατία, την έχουν ξηλώσει» κατέληξε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ