Σπίρτζης: Η απόφαση δεν άρεσε στη γνωστή μειοψηφία εντός της αστυνομίας – Τι απαντά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Πυρά κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη εξαπολύει ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, με αφορμή τα όσα διαδραματίστηκαν σήμερα έξω από το Εφετείο, όπου ανακοινώθηκε η απόφαση για τη Χρυσή Αυγή.

Ο κ. Σπίρτζης αναφέρει πως η ιστορική αυτή απόφαση “δεν άρεσε στην γνωστή μειοψηφία εντός της αστυνομίας” και απευθυνόμενος στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη απευθύνει το ερώτημα “χρειαζόταν η χρήση χημικών ακόμη και σε αυτή τη συγκέντρωση λίγα λεπτά μετά την συγκλονιστική δήλωση δικαίωσης της μητέρας του Παύλου Φύσσα, σε έναν απόλυτα προστατευμένο χώρο από 2.500 χιλιάδες αστυνομικούς και δεκάδες χιλιάδες κόσμου ειρηνικής στάσης και περιφρούρησης;”.

Στη συνέχεια, καταγγέλλει πως ο βουλευτής και αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκης “χτυπήθηκε από δακρυγόνο χωρίς κάποια αιτία” και καλεί την ηγεσία του υπουργείου να προχωρήσει σε “δημόσιες εξηγήσεις” και στις “απαραίτητες ενέργειες”.

Αναλυτικά, ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης αναφέρει: “Η ιστορική απόφαση που τοποθετεί την Χρυσή Αυγή εκεί που της αρμόζει, ως εγκληματική οργάνωση, δικαιώνει πρώτα και κύρια την οικογένεια του Παύλου Φύσσα και τον δημοκρατικό κόσμο της χώρας στο σύνολό του. Δυστυχώς η απόφαση δεν άρεσε στην γνωστή μειοψηφία εντός της Αστυνομίας… Κύριε Χρυσοχοΐδη, χρειαζόταν η χρήση χημικών ακόμη και σε αυτή τη συγκέντρωση, λίγα λεπτά μετά την συγκλονιστική δήλωση δικαίωσης της μητέρας του Παύλου Φύσσα, σε έναν απόλυτα προστατευμένο χώρο από 2.500 χιλιάδες αστυνομικούς και δεκάδες χιλιάδες κόσμου ειρηνικής στάσης και περιφρούρησης; Για να αντιμετωπίσουν τι; Όχι προφανώς τον βουλευτή και αναπληρωτή τομεάρχη Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Μιλτιάδη Χατζηγιαννάκη που χτυπήθηκε από δακρυγόνο χωρίς κάποια αιτία. Αναμένουμε δημόσιες εξηγήσεις και τις απαραίτητες ενέργειες της ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη”.

Σε σχετική ανακοίνωση, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σημειώνει πως η σημερινή “δεν είναι μέρα για να επικαλούμαστε τα ανύπαρκτα” και απευθυνόμενο στον Χρήστο Σπίρτζη “που δεν άκουσε, δεν είδε, αλλά παρ’ όλα αυτά καταγγέλλει” τονίζει πως “απάντηση είναι οι εικόνες από τις μολότωφ και τα κατεστραμμένα αυτοκίνητα της αστυνομίας”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη: “Σήμερα η Δημοκρατία ξόρκισε φαντάσματα, δεν είναι μέρα για να επικαλούμαστε τα ανύπαρκτα. Στον κ. Σπίρτζη που δεν άκουσε, δεν είδε αλλά παρ’ όλα αυτά καταγγέλλει, απάντηση είναι οι εικόνες από τις μολότωφ και τα κατεστραμμένα αυτοκίνητα της αστυνομίας”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ