Σπήλιος Λιβανός: “Η Τουρκία δεν μπορεί να παρουσιάζεται ως ειρηνοποιός”

Ο βουλευτής Σπήλιος Λιβανός η τοποθέτηση του οποίου ενόχλησε αρχικά τον Χουλουσί Ακάρ, στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ,   μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και στο Νίκο Χατζηνικολάου. Ο βουλευτής της ΝΔ, δήλωσε:

Ο κ. Ακάρ, ο Τούρκος υπουργός άμυνας, ήρθες να εξηγήσει στους βουλευτές της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης, ποια είναι η πολιτική της Τουρκίας για τα αμυντικά θέματα. Η τοποθέτησή του διήρκεσε αρκετή ώρα, ένα κομμάτι της αφορούσε τις σχέσεις της Τουρκίας με την Ελλάδα. Ο κ. Ακάρ τοποθετήθηκε λέγοντας ότι η Τουρκία είναι ένα φιλικό κράτος προς την Ελλάδα, ότι πιστεύει στο διεθνές δίκαιο και ότι θέλει ειρηνικές και συνεργατικές σχέσεις με τη Ελλάδα.

Εκεί πήρα εγώ τον λόγο ως επικεφαλής της κοινοβουλευτικής μας ομάδας, εδώ στην Κωνσταντινούπολη, και κατέρριψα εκ μέρους και των συναδέλφων, ένα – ένα όλα τα επιχειρήματα του Ακάρ και ακούστηκε η θέση της Ελλάδος.

Είπαμε ότι δεν μπορεί η χώρα η οποία έχει επί δεκαετίες casus belli απειλώντας μία χώρα που  είναι σύμμαχός της στο ΝΑΤΟ, δεν μπορεί η χώρα που κάνει υπερπτήσεις πάνω από τα ελληνικά εδάφη και τα ελληνικά ύδατα, δεν μπορεί αυτή η χώρα να ζητεί  την αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών όταν έχει την Στρατιά του Αιγαίου, δεν μπορεί αυτή η χώρα η οποία καταλαμβάνει παράνομα την βόρεια Κύπρο που είναι ανεξάρτητο κράτος και μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν μπορεί αυτή η χώρα που έχει επιθετική ρητορική εναντίον μίας συμμάχου χώρας, να έρχεται και να διεκδικεί το ρόλο ειρηνοποιού και το ρόλο κράτους που υποστηρίζει το Διεθνές Δίκαιο.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ