Spiegel: Συνεργασία Χρυσής Αυγής με νεοναζί

Spiegel: Συνεργασία Χρυσής Αυγής με νεοναζί

 

Συχνές επαφές των αυτοαποκαλούμενων «Ελλήνων εθνικιστών» της Χρυσής Αυγής με νεοναζί της Βαυαρίας, αποκάλυψε χθεσινό δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel.

Σύμφωνα με το περιοδικό, η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των «Ελλήνων εθνικιστών» με τους Γερμανούς νεοναζί ομοϊδεάτες τους στη Βαυαρία έχει ξεκινήσει εδώ και μερικά χρόνια και πλέον οι Αρχές του γερμανικού κρατιδίου και οι υπηρεσίες πληροφοριών δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις συναντήσεις των δύο πλευρών.

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, προσφάτως η Χρυσή Αυγή πραγματοποίησε στη Νυρεμβέργη και συνέδριο, παρότι οργανώσεις των ελληνικών κοινοτήτων στη Γερμανία επίσημα έχουν καλέσει όλους τους Ελληνες που ζουν στη χώρα να γυρίσουν την πλάτη στις προσπάθειες των νεοναζί να προωθήσουν «τη βία, τη μισαλλοδοξία και τον κοινωνικό κανιβαλισμό».

Οπως χαρακτηριστικά δήλωσε στο «Spiegel» ανώνυμος αξιωματούχος του Ομοσπονδιακού Γραφείου για την Προστασία του Συντάγματος, αρμόδιος για τη Βαυαρία: «Η Χρυσή Αυγή έχει ένα διεθνές δίκτυο επαφών και έχει τέτοιες και με μέλη των νεοναζί της Βαυαρίας. Αυτές οι επαφές καλλιεργούνται μέσω αμοιβαίων επισκέψεων και σε συναντήσεις ακροδεξιών εξτρεμιστών σε εκδηλώσεις στην Ευρώπη».

Στο μεταξύ και στο δημοσίευμα του «Spiegel», αλλά και σε δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Independent» γίνεται αναφορά στο γεγονός ότι μέλη της Χρυσής Αυγής κατηγορούνται για επιθέσεις εναντίον μεταναστών και αριστερών, στους ναζιστικούς χαιρετισμούς του Νίκου Μιχαλολιάκου και άλλων μελών της οργάνωσης, αλλά και στους ναζιστικούς ύμνους που τραγουδάνε κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων των οπαδών του κόμματος.

 

 

Exit mobile version