Σοφιανός στον Realfm 97,8: Ο δήμος Αθηναίων δεν είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει καμία φυσική καταστροφή

Να γίνει προτεραιότητα μια πόλη που ζούμε και μεγαλώνουμε τα παιδιά μας και όχι μια Αθήνα τουριστικό προϊόν, τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στον Real FM 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου με τον Αντώνη Δελλατόλα.

«Εμείς δεν είμαστε διερχόμενοι υποψήφιοι δήμαρχοι στην Αθήνα» σημείωσε και ανέφερε πως η «Λαϊκή Συσπείρωση» έκανε όλα τα προηγούμενα χρόνια μια αντιπαράθεση με βάση την κεντρική πολιτική που ασκεί ο Δήμος της Αθήνας και που φέρνει συγκεκριμένα αποτελέσματα στη ζωή του δημότη. «Σκορπάμε εκατομμύρια για αναπλάσεις μπετόν στο Βοτανικό, την ώρα που η Αθήνα πλημμυρίζει, όταν ο Δήμαρχος δηλώσει ότι είναι θωρακισμένη» επεσήμανε.

«Υπάρχουν σχολεία που δεν άνοιξαν την Δευτέρα και άλλα που έχουν σοβαρά προβλήματα καθώς είναι ασυντήρητα επί 50 χρόνια. Έχουμε μια πόλη που είναι αντιμέτωπη με τις συνέπειες της κεντρικής πολιτικής και της συγκεκριμένης πολιτικής του δημάρχου» συμπλήρωσε.

Ακόμα, ο Ν. Σοφιανός έφερε το παράδειγμα της Υπηρεσίας Πρασίνου που είναι υποστελεχωμένη με αποτέλεσμα το 70% του έργου της να το κάνει μια ιδιωτική εταιρεία. «Η δουλειά γίνεται με καθυστέρηση και πληρώνεται πολύ παραπάνω από όσο θα κόστιζαν οι υπηρεσίες του δήμου και το πληρώνει ο δημότης» σχολίασε.

Στη συνέχεια κάλεσε να πούμε ένα «ως εδώ» στις εργολαβίες εκατομμυρίων και να γίνουν προτεραιότητα τα σχολεία, οι παιδικοί σταθμοί, η παιδική χαρά σε κάθε γειτονιά, τα κολυμβητήρια, τα γήπεδα και τα γυμναστήρια σε κάθε γειτονιά.

Δήλωσε ακόμα κατηγορηματικά ότι ο δήμος δεν είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει καμία φυσική καταστροφή, καθώς για παράδειγμα δεν έχει γίνει ούτε μία επισκευή στον Κηφισό, δεν έχουν αντικατασταθεί για πολλές δεκαετίες οι αγωγοί ομβρίων, ενώ δεν υπάρχουν καν σε πολλές γειτονιές.

«Ο Κασιδιάρης, ο φυλακισμένος ναζιστής κάνει παιχνίδια πολιτικά στην Αθήνα, όπου το κόμμα που έβαλε μπροστά, είναι το κόμμα που θέλει να φτιάξει. Θα αντιμετωπιστεί από τον λαό της Αθήνας, όπως έχει αντιμετωπιστεί και στο παρελθόν. Οι Αθηναίοι έχουν επίγνωση και έχουν επιδείξει αντανακλαστικά» κατέληξε ο κ. Σοφιανός.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ