Σοφιανός: Η κυβέρνηση που χρειάζεται ο λαός δεν έχει σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ

Σοφιανός: Η κυβέρνηση που χρειάζεται ο λαός δεν έχει σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ

Το μέλος του πολιτικού γραφείου του ΚΚΕ, Νίκος Σοφιανός, μίλησε στον Real fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, με αφορμή τους πολιτικούς συσχετισμούς, τη «μικρή ΔΕΗ», αλλά και την ενδεχόμενη κυβερνητική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Πέρα από τους σχεδιασμούς που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση, αυτά που καθορίζουν τη ζωή μας, φέρουν τη σφραγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρέπει να εστιάσουμε στο πως θα αντιδράσει ο λαός, πως θα αποτρέψει μέτρα. Αυτή είναι η προσπάθεια η δική μας. Η πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν θα κάνει διακοπές έστω και για λίγο. Σε αυτές τις συνθήκες, πρέπει να ενισχυθούν οι αντιστάσεις, οι διεκδικήσεις του λαού μας», σχολίασε αρχικά ο κ. Σοφιανός και συνέχισε:

«Από την αρχή εκφράσαμε την αντίθεσή μας για τη «μικρή ΔΕΗ». Είπαμε ότι πρέπει να αναδεχθεί όλο το πλαίσιο. Εμείς είπαμε ότι μπορεί να γίνει συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει έναν δρόμο να αξιοποιεί νομοσχέδια για τους δικούς του εκλογικούς σχεδιασμούς. Σήμερα η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα από 350.000 καταναλωτές. Δεν μπορούμε να υπερασπιστούμε τη σημερινή ΔΕΗ. Ο λαός μας να προβληματιστεί για το ποιος φταίει που πληρώνει με καπέλο το ηλεκτρικό ρεύμα».

«Έχουμε πολύ έγκαιρα αναδείξει στον λαό μας ποια κυβέρνηση χρειάζεται ο λαός και η χώρα. Μια κυβέρνηση που δεν θα αναγνωρίσει και δεν θα πληρώσει ούτε ένα ευρώ από αυτό το χρέος που δημιουργήθηκε. Αυτή η κυβέρνηση δεν έχει καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ», πρόσθεσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ