Σοφιανός: Γίνεται καβγάς για το ποιος θα διαχειριστεί τα ψίχουλα

Σοφιανός: Γίνεται καβγάς για το ποιος θα διαχειριστεί τα ψίχουλα

Το μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΚΚΕ μιλώντας στον Real Fm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου απάντησε μεταξύ άλλων και στο ερώτημα αν και κατά πόσο τελειώνουν τα μνημόνια όπως διατείνεται και η κυβέρνηση, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση εκλογής του.

«Πέρα από τον τρόπο, τον χρόνο και τον τόπο της διαπραγμάτευσης, το θέμα είναι η ουσία. Και η ουσία αυτή της διαπραγμάτευσης, ανεξάρτητα από το ποιος διαπραγματεύεται, η σημερινή ή η αυριανή για παράδειγμα κυβέρνηση, έχει ένα προαπαιτούμενο. Θυσίες για τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας. Συνέχιση αυτής της πολιτικής και ουσιαστικά γίνεται ένας καβγάς για το ποιος θα διαχειριστεί τα ψίχουλα, γύρω από τα οποία γίνεται κουβέντα να δώσουν, σε κάποια τμήματα που βρίσκονται σε συνθήκες ένδειας», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Σοφιανός και συνέχισε:

«Και το λέμε αυτό γιατί μπορεί να φωνάζουν για τα μνημόνια που τελειώνουν, θυμίζω ότι το ΚΚΕ είχε θεωρήσει τα μνημόνια σαν μία συνταγή για να διαχειριστούν την κρίση, οι αποφάσεις εκφράζονται σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. γι’ αυτό και βλέπουμε κύματα διαδηλώσεων. Μπροστά μας είναι σε ισχύ το μνημόνιο διαρκείας, το σύμφωνο σταθερότητας, οι ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί, η εποπτεία και η επιτροπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όλα αυτά τα οποία τα γνωρίζει και η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά έχουν συμφωνήσει».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.