Σοφία Ζαχαράκη στον Realfm 97,8: Τι είπε για τις καταλήψεις στα σχολεία και το ενδεχόμενο κυλιόμενου ωραρίου

Στις καταλήψεις των σχολείων και στο ενδεχόμενο εφαρμογής κυλιόμενου ωραρίου αναφέρθηκε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Μάνο Νιφλή και Άκη Παυλόπουλο.

Όπως είπε η υφυπουργός σχετικά με τις καταλήψεις, δίνεται βάση στα αιτήματα των μαθητών για θέματα που αφορούν τη σχολική ζωή και μάλιστα έχει δοθεί κατεύθυνση από το υπουργείο στους διευθυντές των σχολείων να συζητούν με τα παιδιά για ό,τι έχει να κάνει με για παράδειγμα με τις συνθήκες, την καθαριότητα ή τον αριθμό των αναπληρωτών. Μεταξύ άλλων τόνισε πως τη θλίβει ιδιαίτερα όταν ακούει για ζημιές και καταστροφές δημόσιας περιουσίας εντός του σχολείου.

Σε ερώτηση για το ζήτημα της έλλειψης αιθουσών, όπου υπάρχει ζήτημα σοβαρό με υπεράριθμους μαθητές, η Σοφία Ζαχαράκη υποστήριξε πως “για να βρεις αίθουσες εκεί που δεν υπάρχουν κάποιος θα υποσχόταν μαγικά ραβδάκια” διευκρινίζοντας πως δεν γίνεται να δημιουργηθούν αίθουσες από τη μία στιγμή στην άλλη και ότι συνήθως το ζήτημα της σχολικής στέγης είναι πολυετές.

Η υφυπουργός απάντησε και σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο κυλιόμενου ωραρίου σημειώνοντας πως κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά δύσκολο για τον οικογενειακό προγραμματισμό καθώς και ότι είναι πάρα πολύ απαιτητικό εγχείρημα και αναφορικά με την εύρεση καθηγητών.

Ακούστε το ηχητικό

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ