Σοφία Ζαχαράκη στον ΑΝΤ1: Στόχος μας ο πολίτης να μην χρειάζεται τα επιδόματα

Για διαπαιδαγώγηση των πολιτών σε «παθητική λήψη επιδομάτων» κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Η κ. Ζαχαράκη τόνισε: «Προσπαθούμε να έχουμε ένα δίχτυ ασφαλείας για κάθε πολίτη, συγχρόνως όμως θέλουμε να παροτρύνουμε τον νέο άνθρωπο να βρει δουλειά ώστε να μην έχει ανάγκη το επίδομα όπως επίσης να αποκτήσει αυτή την αυτονομία και την αυτοδύναμη ζωή για να μην καταφύγει και πάλι σε κάποιο επίδομα. Οφείλουμε όμως στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, στις ευάλωτες κοινωνικές κατηγορίες, σε έναν άστεγο, σε έναν άνθρωπο που είναι σε επισφάλεια στέγασης, με χαμηλά επιδόματα, σε ένα νέο παιδί που διαμένει κάπου μακριά το κράτος να είναι εκεί».

Η κ. Ζαχαράκη έκανε λόγο για συνολικό ανασχεδιασμό της επιδοματικής πολιτικής η οποία όπως είπε θα χαρακτηρίζεται από περισσότερη δικαιοσύνη αλλά και από εναρμόνιση των κριτηρίων για διαφορετικά επιδόματα. Αναφερόμενη στο Επίδομα Ανασφάλιστου Υπερήλικα το οποίο αργεί ιδιαίτερα να εγκριθεί ως το μόνο εναπομείναν έγχαρτο, ανακοίνωσε ότι θα ψηφιοποιηθεί για να εξαλειφθούν οι καθυστερήσεις, ενώ τόνισε πως «πιστεύουμε ότι από το Δεκέμβριο του 2024 θα ξεκινήσει να λειτουργεί η Ψηφιακή Κάρτα Επιδομάτων».

Τέλος μιλώντας για το νέο Επίδομα Γέννησης τόνισε ότι αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου δικτύου κοινωνικής προστασίας του νέου ζευγαριού, το οποίο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την αύξηση θέσεων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ