Σκουρλέτης: Τι να σκεφτούν οι βουλευτές στην ψήφο για τον Πρόεδρο

Σκουρλέτης: Τι να σκεφτούν οι βουλευτές στην ψήφο για τον Πρόεδρο

Την ανάγκη «να αφεθούν οι 300 βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου με έναν πραγματικά ώριμο τρόπο, απόλυτα πολιτικό, ελεύθεροι να τοποθετηθούν πάνω στο θέμα της εκλογής του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας» τονίζει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.

Προσθέτει: «Τα στοιχεία τη ΕΛΣΤΑΤ σχετικά με την κατάσταση της κοινωνίας μας, της φτώχειας. Αυτό θα έπρεπε να έχουν κατά νου τα μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου. Αν θα δώσουν το πράσινο φως στην κυβέρνηση Σαμαρά να συνεχίσει την πολιτική που μας έχει οδηγήσει εδώ».

Σε ερώτηση για τις δηλώσεις του στη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής, όπου παρουσίασε δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο γίνεται προσπάθεια «εξαγοράς βουλευτών» για την προεδρική εκλογή, ο κ. Σκουρλέτης τονίζει: «Αναφέρθηκα σε ένα δημοσίευμα και μάλιστα όχι το μοναδικό. Έχει υπάρξει και άλλο δημοσίευμα που υπαινίσεται τέτοιες πρακτικές εκ μέρους της κυβέρνησης. Στο πλαίσιο ενός δημόσιου διαλόγου στη συγκεκριμένη τηλεοπτική εκπομπή αναφέρθηκα σε αυτό το δημοσίευμα. Μου κάνει εντύπωση πώς υπάρχει τέτοιος ντόρος για ένα δημοσίευμα που έγινε έναν μηνα πριν και δεν υπήρχε τότε η ανάλογη ευαισθησία. Κάλεσα, λοιπόν, την κυβέρνηση να τοποθετηθεί γι αυτό το δημοσίευμα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι ήταν «ετεχρονισμένη» η απάντηση του πρωθυπουργού. «Θα έλεγα ότι φέρνει στο νου μια παροιμία: “όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται”. Αυτό μπορεί να καταλάβει κανείς από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού και του κύριου Βενιζέλου. Η υπόθεση έχει πάει στη Δικαιοσύνη, θα πάρει τον δρόμο της. Αλλά αυτό που πρέπει κανείς να αναρωτηθεί είναι: στην Ελλάδα υπάρχει διαπλοκή; Το πολιτικό σύστημα στηριζόταν κατά καιρούς σε πρακτικές που είχαν το άρωμα του μαύρου πολιτικού χρήματος. Δεν νομίζω να αμφισβητεί κανείς αυτό. Θα έλεγα ότι ο κ. Σαμαράς είναι εκείνος ο πολιτικός αρχηγός που τουλάχιστον μετά το ΄74 έχει κατηγορηθεί ανοικτά για τέτοιες πρακτικές. Και αναφέρομαι στη διένεξή του, που είχε ως αποτέλεσμα και την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη το 1993. Άρα, ας μην κάνουν ότι πέφτουν από τα σύννεφα όταν ακούν τέτοιες αναφορές ή όταν βγαίνουν τέτοια δημοσίευματα».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ