Σκουρλέτης στον Realfm 97,8 για τις δηλώσεις Παπαχριστόπουλου: Είναι λάθος να δημιουργείται μια αίσθηση αντιπαροχής

“Δεν προκύπτει από πουθενά. Μετά τις δύο κρίσιμες ψηφοφορίες, με βάση αυτά τα δύο γεγονότα, διαμορφώνεται ένας καθαρός πολιτικός ορίζοντας που προδιαγράφει τουλάχιστον πως τουλάχιστον ως την 25 Μαρτίου δεν θα έχουμε εκλογές” δήλωσε ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, σχετικά με τις δηλώσεις του Π. Καμμένου για εκλογές πριν από τις 25 Μαρτίου, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Νομίζω είναι τόσα πολλά τα αντεπιχειρήματα που δείχνουν την ορθότητα της εξάντλησης της τετραετίας που σχετίζονται πια με τους πραγματικούς όρους της πολιτικής αντιπαράθεσης και όχι τους τακτικούς ή επικοινωνιακούς” ανέφερε.

“Δεν αποδέχομαι την εκτίμηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται με μονοψήφια ποσοστά στη βόρεια Ελλάδα, αυτό δεν προκύπτει από πουθενά” και πρόσθεσε “Όσο απομακρυνόμαστε, όχι ξεχνιέται ή χωνεύεται η Συμφωνία των Πρεσπών, πιστεύω ότι κυρίως ο κόσμος θα διαπιστώσει την νέα δυναμική που προκύπτει από την νέα αυτή πραγματικότητα και θα καταλάβει ότι η ζωή τελικά δεν προχωράει τελικά με εμμονές, που πολλές φορές είναι και ανιστόρητες, ήδη νομίζω μας δόθηκε η δυνατότητα για πρώτη φορά με πραγματικά επιχειρήματα στο δημόσιο διάλογο να προσεγγίσουμε αυτό το εθνικό ζήτημα”.

Αναφορικά με τις δηλώσεις Ζάεφ περί Μακεδονίας είπε ότι “προφανώς θα υπάρξουν πολλά πράγματα τα οποία δεν θα μας αρέσουν, θα μας ενοχλήσουν μέχρι να εμπεδωθεί η νέα πραγματικότητα. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι έχουμε γυρίσει σελίδα. Αυτό νομίζω θα το καταλάβουμε, η απόφαση αυτή δεν είναι κάτι που θα αξιολογηθεί με βάση τον ορίζοντα των επόμενων μηνών. Μέχρι τώρα εμφανίζονταν με το όνομα Μακεδονία μόνο, από εδώ και πέρα μιλάμε για έναν προσδιορισμό Βόρεια Μακεδονία και αυτό έχει αρχίσει και γίνεται πραγματικότητα”.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Παπαχριστόπουλου για ένταξη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι “Είναι λάθος να δημιουργείται μια αίσθηση αντιπαροχής. Υποστήριξες κάτι οπότε θα ανταμειφθείς με κάτι άλλο. Επειδή ουσιαστικά πράγματι ο συνδυασμός της ολοκλήρωσης του προγράμματος με την υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών επιδρούν καταλυτικά στον πολιτικό χάρτη, αναδιατάσσουν πολιτικές δυνάμεις, είναι φανερό, ότι θα έχουμε τέτοιου είδους μετακινήσεις προσώπων, ομάδων, στο πλαίσιο ενός μεταμνημονιακού διπολισμού, ο οποίος διαμορφώνεται. Ο ένας πόλος θα έχει κορμό του τον ΣΥΡΙΖΑ και ο άλλος κορμό τη ΝΔ. Αυτοί οι δύο πόλοι θα χαρακτηρίσουν την μεταμνημονιακή εποχή”.

“Κανείς στο ΣΥΡΙΖΑ δεν υποστηρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γίνει ένα ΠΑΣΟΚ ή ένα κόμμα της κεντροαριστεράς, το αντίθετο εμείς θέλουμε να συνομιλούμε με δυνάμεις της κεντροαριστεράς, επιδιώκουμε να συγκροτηθεί ένα μπλοκ κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων αλλά που θα περιέχει διακριτές πολιτικές δυνάμεις με βάση τη διαδρομή τους” τόνισε.

“Υπάρχει μια ανακούφιση από την έξοδο από το πρόγραμμα, από την επαναφορά της κανονικότητας και στην πολιτική ζωή. Προφανώς ήταν μια ιδιαίτερη κατάσταση η συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ, δεν το είχαμε κρύψει. Αυτό το πράγμα έκλεισε τον κύκλο του και προχωράμε” κατέληξε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ