Σκουρλέτης: Προαναγγελία μαζικών πλειστηριασμών

Σκουρλέτης: Προαναγγελία μαζικών πλειστηριασμών

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μίλησε στον Real Fm και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, με αφορμή τη νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης για τους πλειστηριασμούς ακινήτων.

«Πρόκειται για μια προαναγγελία μαζικών πλειστηριασμών από το επόμενο έτος. Πρόκειται για μια περιορισμένης προστασίας προς την πρώτη κατοικία, ρύθμιση», ανέφερε αρχικά ο κ. Σκουρλέτης και συνέχισε:

«Αυτή η μονομερής κίνηση της κυβέρνησης, δεν είναι τόσο μονομερής. Κλείνει το μάτι στους δανειστές ότι ανοίγει ο δρόμος για μαζικούς πλειστηριασμούς».

«Όσοι έχουν εισοδήματα, το τραπεζικό σύστημα έχει την δυνατότητα να τους αντιλαμβάνεται», είπε ακόμα ο κ. Σκουρλέτης και πρόσθεσε: 

«Οι τράπεζες δεν αντέχουν το να πάμε σε μια διαδικασία πλειστηριασμών οι οποία θα συμπαρέσυρες τις αξίες των ακινήτων προς τα κάτω. Αυτό θα απαξίωνε τη μετοχή τους. Οι τράπεζες θα βρίσκονταν σε μια κατάσταση όπου η μετοχή τους θα ήταν αρνητική, άρα δεν ξέρω πόσο βολεύει τις τράπεζες».

«Το πρώτο πεντάμηνο του 2014 είναι προεκλογική περίοδος με καταληκτική ημερομηνία αυτή των ευρωεκλογών. Θα έχουμε τριπλές εκλογές εκείνη την περίοδο ή ενδεχομένως να έχουμε και ενός είδους τυχών εκλογικό αιφνιδιασμό λίγο νωρίτερα για εθνικές εκλογές», είπε ακόμα ο κ. Σκουρλέτης.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ