Σκουρλέτης: Ο Σαμαράς έπρεπε να «ξηλώσει» τον Στουρνάρα

Σκουρλέτης: Ο Σαμαράς έπρεπε να «ξηλώσει» τον Στουρνάρα

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μίλησε στον Realfm και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για τα πρόσφατα σκάνδαλα, το χρέος, την πιθανότητα Εθνικής συνεννόησης αλλά και το ενδεχόμενο αλλαγής του Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Δεν έχουμε διάφορες μεμονωμένες περιπτώσεις σκανδάλων. Βλέπουμε πλευρές ενός συστήματος διαφθοράς και διαπλοκής το οποίο ήταν κραταιό όλες τις προηγούμενες δεκαετίες», σχολίασε αρχικά ο κ. Σκουρλέτης και συνέχισε:

«Το σύστημα το οποίο στήριξε ο δικομματισμός και αναπαράχθηκε μέσα από αυτή τη διαδικασία. Θα πρέπει να αφήσουμε τη δικαιοσύνη να κινηθεί ανεξάρτητα, δεν θα πρέπει να βάλει φρένο ο πολιτικός παράγοντας στην έρευνα που γίνεται».

«Η μέχρι τώρα στάση της κυβέρνησης και του κ. Στουρνάρα, έχει τα στοιχεία της συγκάλυψης. Θα έπρεπε για όσο υπάρχει η συγκεκριμένη διαδικασία, να παραιτηθεί από τα καθήκοντα της», σχολίασε για την διευθύνουσα σύμβουλο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Αναστασία Σακελλαρίου.

«Έχει φανεί, ότι συνδέουν την όποια συζήτηση για την αντιμετώπιση του χρέους με την συνέχιση των πολιτικών λιτότητας. Η πραγματικότητα δείχνει ότι η προσπάθεια να αντιμετωπισθεί το χρέος μέσα από πολιτικές λιτότητας, είναι κάτι το οποίο εκτινάσσει το χρέος», είπε για το θέμα της ρύθμισης του χρέους και συνέχισε λέγοντας για το τρίτο μνημόνιο:

«Η βασική αιτία η οποία δικαιολογούσε την υπαγωγή μας στο καθεστώς του μνημονίου, δεν δικαιολογείται».

Σχετικά με το ενδεχόμενο Εθνικής συνεννόησης, ο κ. Σκουρλέτης είπε:

«Οποιαδήποτε πολιτική συνεννόηση προϋποθέτει να υπάρχει κοινός στόχος, κοινή πολιτική, κοινό σχέδιο. Δεν είναι θέμα ευχών ή καλών προθέσεων. Σήμερα υπάρχει ανάγκη να υπάρξει μια γερή στροφή στην Ευρώπη, ως προς το πώς αντιμετωπίζει στο σύνολο, τα οικονομικά ζητήματα».

Το πρώτο που θα έπρεπε να κάνει ο κ. Σαμαράς, ήταν να ξηλώσει από τη θέση του τον κ. Στουρνάρα διότι δεν μπορεί να βγαίνει ο υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξη του και να μεταφέρει αυτό που του είπε ο κ. Σόιμπλε, «Γιάννη ξέχνα το για το χρέος» και εκείνος να το ασπάζεται», σχολίασε και αναρωτήθηκε:

«Τους επόμενους μήνες, θα πάμε να δεσμεύσουμε τη χώρα για τα επόμενα χρόνια. Έχει αυτή τη στιγμή την πολιτική νομιμοποίηση η παρούσα κυβέρνηση να πραγματοποιεί τέτοιου είδους συμφωνίες;»

«Εκ μέρους της κυβέρνησης και του κ. Σαμαρά υπάρχει μια αυξανόμενη «προεδρολογία». Δεν διστάζουν να εμπλέξουν στους δικούς τους σχεδιασμούς και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Βλέποντας ότι δεν μπορούν να αποφύγουν ένα συντριπτικά εις βάρος τους αποτέλεσμα στις επόμενες ευρωεκλογές, αναζητούν τον κατάλληλο χρόνο για να εξετάσουν το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες, διεκδικώντας όχι τη νίκη, αλλά μια αξιοπρεπής ήττα που θα επιτρέψει στον κ. Σαμαρά να είναι παρόν και την επόμενη μέρα στο κόμμα του».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ