Σκουρλέτης: Κόκκινη γραμμή οι ομαδικές απολύσεις

«Κόκκινη γραμμή» για την κυβέρνηση αποτελεί το θέμα των ομαδικών απολύσεων – το οποίο έχουν θέσει οι Θεσμοί στις διαπραγματεύσεις – όπως τόνισε ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης.

Σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο κ. Σκουρλέτης αναφέρεται στη θετική στάση του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας (ILO), απέναντι στη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης να εισάγει μια λογική αυτονομίας των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

«Το υπουργείο Εργασίας έχει αναλάβει μια πολύ συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία, έχει ξεκινήσει ένας πραγματικός μετά από πάρα πολλά χρόνια κοινωνικός διάλογος στην Ελλάδα και θελήσαμε, όπως άλλωστε είχαμε πει πριν από λίγο καιρό, να επισκεφθούμε τον Διεθνή Οργανισμό Εργασίας – τον ILO έτσι ώστε να ανταλλάξουμε γνώμες, σκέψεις πάνω σ΄ αυτά τα κρίσιμα θέματα που αφορούν τον χώρο της εργασίας. Το θετικό είναι ότι από μεριάς του ILO χαιρετίστηκε η επανέναρξη του κοινωνικού διαλόγου στην Ελλάδα αλλά συγκεκριμένα τοποθετήθηκε θετικά ως προς την συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία η οποία μας ξαναεισάγει σε μια λογική αυτονομίας των συλλογικών διαπραγματεύσεων και αποκατάστασης του πραγματικού περιεχομένου της συλλογικής διαπραγμάτευσης και του κοινωνικού διαλόγου. Θεωρώ ότι είναι μια πολύ σημαντική μέρα η σημερινή σε μια κρίσιμη στιγμή, που γνωρίζετε ότι τα εργατικά συζητούνται και με τους θεσμούς. Πήγαμε πάρα πολύ καλά», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης.

«Οι θεσμοί είχαν αναγνωρίσει από μεριάς τους την ανάγκη να ξαναδούμε όλοι μαζί τα συγκεκριμένα ζητήματα που αφορούν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και πέρα από συγκεκριμένες δικές τους εμμονές θα έλεγε κανείς τα κρίσιμα θέματα των ομαδικών απολύσεων, τα οποία όμως αποτελούν για την ελληνική κυβέρνηση μια καθαρή ξεκάθαρη κόκκινη γραμμή και δεν τίθεται από μεριάς μας τέτοιο ζήτημα, νομίζω ότι και μετά τη σημερινή συνάντηση θα διαπιστώσουν και εκείνοι ότι πλέον όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στη διεθνή κοινότητα διαμορφώνεται ένα μέτωπο συμπαράστασης της πρωτοβουλίας που παίρνει σήμερα η ελληνική κυβέρνηση για την αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων» σημείωσε.

Σε ερώτηση αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις για τα εργασιακά, ο Πάνος Σκουρλέτης επεσήμανε :

«Έχοντας στο χέρι μας μια δήλωση εκ μέρους του ILO το οποίο βεβαίως χωρίς να υποκαθιστά τη συζήτηση ανάμεσα στους θεσμούς και στην ελληνική κυβέρνηση τοποθετείται καταρχήν θετικά απέναντι στη συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία».

 

Διαβάστε επίσης:

Ο Δραγασάκης ζητά συλλογική απόφαση των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ

Κουτσούμπας: Στάχτη στα μάτια του λαού το δημοψήφισμα και οι εκλογές

Λαπαβίτσας: Η ρήξη πρέπει να είναι πάντα στο τραπέζι- ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.