Σκουρλέτης: Εκλογές… ακόμα και πριν τις ευρωεκλογές

Σκουρλέτης: Εκλογές… ακόμα και πριν τις ευρωεκλογές

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μίλησε στον realfm και την εκπομπή της Κάτιας Μακρή, σχετικά με τα όσα έγιναν στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, τους υποψηφίους, αλλά και τη μορφή που θα έχει ένας ενδεχόμενος κυβερνητικός ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι πολύ πιθανό, κάτω από την πίεση των πραγμάτων, η κυβέρνηση να συρθεί σε εκλογές, η πριν, η ταυτοχρόνως ή αμέσως μετά τις ευρωεκλογές. Μπορεί και πριν», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, λίγο πριν ολοκληρώσει την τοποθέτηση του στην εκπομπή της Κάτιας Μακρή.

«Εκείνο που έχει σημασία στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, είναι το να μπορέσεις και να έχεις μια σαφήνεια απέναντι στη μνημονιακή πολιτική αλλά ταυτόχρονα πρέπει να προσπαθήσεις να σηματοδοτήσεις το καινούριο», είπε αρχικά ο κ. Σκουρλέτης και συνέχισε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει μπροστά μια γενιά ανθρώπων που δεν έχουν σχέση με τις αμαρτίες του παρελθόντος».

Όπως είπε ο κ. Σκουρλέτης, «είχαμε μπροστά μας μια πολλαπλότητα επιλογών. Έπρεπε να αξιοποιήσουμε αυτά τα πρόσωπα με βάση όλα τα ενδεχόμενα και τα πιθανά ενδεχόμενα ήταν να έχουμε ανάμεσα στις δημοτικές εκλογές και τις ευρωεκλογές να έχουμε και Εθνικές εκλογές».

«Η όλη συζήτηση που έγινε με αφορμή την υποψηφιότητα του κ.Βουδούρη, έγινε για μια υπαρξιακή αντίληψη γύρω από τα θέματα των συμμαχιών», σχολίασε σχετικά με τις αντιδράσεις και πρόσθεσε:

«Υπάρχει μια άποψη η οποία αντιλαμβάνεται ότι οι συμμαχίες του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να είναι μονοδιάστατες, ως προς την ιστορική αριστερά. Αντίθετα, εμείς και στις προηγούμενες εκλογές έχουμε πορευτεί με μία ανοιχτή αντίληψη».

«Η κατάληξη της χθεσινής κουβέντας, ήταν η συμφωνία όλων μας ότι θα δώσουμε τη μάχη όλοι μαζί και ενωμένοι», συνέχισε ο κ. Σκουρλέτης.

«Εμείς χθες δεν πήγαμε να κουβεντιάσουμε για ενδεχόμενες κυβερνητικές συμμαχίες. Εμείς αντιμετωπίζουμε αυτού του είδους τις προκλήσεις με βάση τις συλλογικές αποφάσεις του συνεδρίου μας», τόνισε ο κ. Σκουρλέτης.

«Ο κυβερνητικός ΣΥΡΙΖΑ θα είναι απόλυτα προσηλωμένος και δεσμευμένος στο πρόγραμμά του. Αυτό που θα έχει επιλέξει ο λαός με την ψήφο του».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ