Σκουρλέτης: Αντίπαλος του ΣΥΡΙΖΑ ο ακραίος νεοφιλελευθερισμός

Σκουρλέτης: Αντίπαλος του ΣΥΡΙΖΑ ο ακραίος νεοφιλελευθερισμός

 

Ο ακραίος νεοφιλελευθερισμός εντός και εκτός ευρωζώνης είναι ο μοναδικός αντίπαλος του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης.

«Για εμάς ο αντίπαλος που λέγεται ακραίος νεοφιλελευθερισμός είναι και μέσα και έξω από την ευρωζώνη. Επιλέγουμε το ιστορικό διαμορφωμένο πεδίο για τη χώρα μας να είναι ο ευρωπαϊκός χώρος και η ευρωζώνη. Αυτή είναι μια στρατηγική μας προσέγγιση, την οποία υπηρετούμε εδώ και δεκαετίες» είπε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Ο κ. Σκουρλέτης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση προς τον Πρωθυπουργό, χαρακτηρίζοντάς τον «ακροδεξιό» ενώ αναφέρθηκε και στις εξαγγελίες για τους αστέγους.

«Είναι εντελώς αδιάφορο για τους συμπολίτες μας, που αντιμετωπίζουν προβλήματα στέγασης, τα όποια μέτρα εξαγγέλλει ο Πρωθυπουργός ή ο αρμόδιος υπουργός. Εκείνο, όμως, που δεν τους αφήνει αδιάφορους είναι αν τους εμπαίζουν. Διότι, επί κυβέρνησης Σαμαρά και των προηγούμενων κυβερνήσεων, ο αριθμός των αστέγων εκτινάχθηκε, και όχι μόνο στην Αθήνα. Είναι ένα φαινόμενο πλέον το οποίο υπάρχει και στις πρωτεύουσες των νομών. Επί κυβέρνησης Σαμαρά εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους. Ε, τώρα, αυτό είναι κυνικό. Εμπαίζουν μια ολόκληρη κοινωνία. Και είναι λίγο το να τον λέει ο κ. Βενιζέλος, όχι επίσημα αλλά ανεπίσημα, Αντώνη Μαυρογιαλούρο, αυτό αφορά πλέον την περιβόητη συνοχή της κυβέρνησης. Εκείνο, όμως, που πραγματικά είναι προκλητικό είναι ότι 20-30 μέρες πριν τις εκλογές εκείνοι που έχουν σκορπίσει τη δυστυχία να έρχονται και να παίζουν με τον πόνο του κοσμάκη. Αυτό είναι προκλητικότατο» δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Σκουρλέτης αναφέρθηκε, επίσης στην υπόθεση Μπαλτάκου, λέγοντας ότι «είναι όνειδος για τη δημοκρατία στην Ελλάδα» να μην έχει δώσει εξηγήσεις στη Βουλή ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Αποδείχθηκε ότι το παρακράτος ήταν εγκατεστημένο μέσα στο Μαξίμου, υπήρχαν δίαυλοι επικοινωνίας με τη Χρυσή Αυγή, χρησιμοποίησαν τη ��ρυσή Αυγή, και προ της δολοφονίας του Φύσσα και μετά. Όσον αφορά τον κ. Σαμαρά, πρόκειται για έναν ακροδεξιό επικεφαλής της ΝΔ και δεν ταιριάζει στη ΝΔ, αλλά χαρακτηρίζει τον ίδιο».

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ