Σκορδάς: Στα 210 εκατ. κυμαίνονται τα δάνεια της ΝΔ

Ρεπορτάζ: Καραβοκύρη Άννα

Στα 210 εκατ. ευρώ κυμαίνεται η συνολική οφειλή των δανείων που έχει λάβει η ΝΔ σύμφωνα με τα όσα είπε στην εξεταστική επιτροπή ο πρώην γενικός διευθυντής της ΝΔ, από το 2010 -2012, Θανάσης Σκορδάς τονίζοντας πως «τα δάνεια όλων των κομμάτων πρέπει να πληρωθούν» και πως «αυτό θα είναι το καλύτερο μήνυμα προς την κοινωνία» και προσθέτοντας πως τα δάνεια της ΝΔ ήταν απολύτως ενήμερα κι απολύτως νόμιμα.

Σε αυτό το σημείο ο ερωτών βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας επικαλέστηκε δηλώσεις τραπεζικών στελεχών που έλεγαν ότι από το 2011 και μετά η ΝΔ δεν πλήρωσε τα δάνειά της, με τον κ. Σκορδά να υποστηρίζει ότι έγιναν κανονικά οι πληρωμές και να δεσμεύεται να αποστείλει τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία στην εξεταστική της βουλής.

Επίσης, ο κ. Σκορδάς αρνήθηκε τις αιτιάσεις του κ. Λάππα ότι η ΝΔ έχει εκχωρήσει την κρατική επιχορήγηση του 2029 και 2020 σε τρεις τράπεζες ενώ είχε ήδη υπογράψει από το 2010 με την Αγροτική Τράπεζα πως δεν θα εκχωρήσει σε άλλες τράπεζες την επιχορήγηση.

«Όταν προέκυψε το πρόβλημα δεν αδιαφορήσαμε αλλά συνεννοηθήκαμε με τις τράπεζες για να είμαστε συνεπής» δήλωσε υποστηρίζοντας ότι τα επιτόκια των δανείων δεν ήταν προνομιακά κι ότι από το καλοκαίρι του 2010 – όταν έγιναν τα στρες τεστ – η Αγροτική Τράπεζα υπερ-τετραπλασίασε τα επιτόκια και η ΝΔ υπέγραψε νέα σύμβαση με την Τράπεζα. «Από τα 230.000 που ήταν τότε η εξυπηρέτηση των δανείων μας πήγε στο 1 εκ. ευρώ» ανέφερε.

Πηγή: real.gr

Διαβάστε επίσης:

Κόντρα Φάμελλου – Σταμάτη στην Επιτροπή της Βουλής – ΒΙΝΤΕΟ

Νέα ερώτηση Βόζεμπεργκ για το ζήτημα της αποσυμφόρησης των νησιών από πρόσφυγες

Πολύδωρας: Δέχτηκα bullying, με παρουσιάζουν σαν Αρειανό

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ