Σκληρή κριτική για τον Προϋπολογισμό

Σκληρή κριτική για τον Προϋπολογισμό

Σκληρή είναι η κριτική της αντιπολίτευσης στην Επιτροπή Οικονομικών, όπου συζητείται ο Προϋπολογισμός για το 2013. Μετά τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδη Τσακαλώτου ο οποίος τόνισε ότι “είναι πιο εύκολο να πιστέψει κανείς στον Άγιο Βασίλη παρά να πιστέψει πως αυτά θα είναι τα τελευταία μέτρα”, αντιδράσεις υπήρξαν από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, το ΚΚΕ και την Χρυσή Αυγή.

“Έχουμε να κάνουμε με έναν Προϋπολογισμό του μνημονίου και της τρόικας, που ενδιαφέρεται για το πώς θα πληρωθούν οι δανειστές” υποστήριξε ο Νότης Μαριάς επισημαίνοντας :”Επιβάλλει πλήρη αφαίμαξη όλων των εισοδημάτων, επίθεση στην ελληνική κοινωνία και δεν θα βγάλει πουθενά”.  “Ο Προϋπολογισμός του 2013 δεν θα μπορέσει να εφαρμοστεί, καθώς η συγκυβέρνηση του μνημονίου θα καταρρεύσει σε πολύ μικρό διάστημα” πρόσθεσε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων.  

“Δεν κάνατε τίποτε για να διερευνήσετε τους μαύρους λογαριασμούς που βρίσκονται στο εξωτερικό. Δεν τσακίσατε τη φαύλη και σπάταλη τοπική αυτοδιοίκηση” κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Ηλίας Παναγιώταρος. “Ο ΟΑΕΔ επιδοτεί χιλιάδες θέσεις εργασίας για αλλοδαπούς σε βάρος χιλιάδων Ελλήνων, οι αλλοδαποί δεν καταβάλλουν ειδική εισφορά αλληλεγγύης. Στα νοσοκομεία έρχονται από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία και με 300 ένσημα παίρνουν σύνταξη για το υπόλοιπο της ζωής τους. Δεν έγινε κανένας έλεγχος για όλα αυτά” τόνισε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής.

 “Λαιμητόμο” χαρακτήρισε τον κρατικό Προϋπολογισμό ο Νίκος Καραθανασόπουλος για λογαριασμό του ΚΚΕ, καθώς όπως τόνισε “προωθεί το σύνολο των επιδιώξεων της αστικής τάξης”.

“Απέναντι στο λαό ανοίγονται δύο επιλογές: Ο ένας είναι ο δρόμος που υπηρετεί τις ανάγκες του κεφαλαίου και ο άλλος, ο δρόμος που υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες και που με συνέπεια προβάλλει το ΚΚΕ” ανέφερε ο κ. Καραθανασόπουλος.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ