Σκληρή απάντηση της Αθήνας στις προκλητικές δηλώσεις Τσαβούσογλου

Στις προκλητικές δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου για την αποστρατικοποίηση ελληνικών νησιών απάντησε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου  κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

” Συνεχίζεται η προκλητική πολιτική της  Άγκυρας με θέσεις που είναι εκτός κάθε πλαισίου διεθνούς δικαίου.. κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου αλλά και του πλαισίου και  του πνεύματος καλής γειτονίας “, είπε ο κ. Οικονόμου  και πρόσθεσε είναι “προφανές ότι κλιμακώνεται η προκλητικότητα αυτή λόγω της  νευρικότητας που επικρατεί στην Τουρκία και εξαιτίας εσωτερικών δυσκολιών αλλά και εξαιτίας  των αλλαγών της ενίσχυσης  του γεωπολιτικού  και στρατηγικού αποτυπώματος  της χώρας μας”.

” Όλα αυτά τα αβάσιμα, αστήριχτα και χιλιοειπωμένα πράγματα από την πλευρά της  Τουρκίας τα αντιμετωπίζει η Ελλάδα  με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα και δίνει τις απαντήσεις της και στο  διπλωματικό πεδίο αλλά και στο σε πεδίο όπου προκληθεί και όπου χρειαστεί”, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

Τι λέει το ΥΠΕΞ

Σκληρή ήταν η απάντηση που έδωσε και ο Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας μας , Αλέξανδρος Παπαϊωάννου.
“Αναφορικά με τις πλέον πρόσφατες αιτιάσεις Τούρκων αξιωματούχων για το καθεστώς των νησιών του Αιγαίου τις απορρίπτουμε εν τω συνόλω τους. Οι εν λόγω αιτιάσεις όχι μόνο δεν συνάδουν με βασικές αρχές του Διεθνούς Δικαίου, αλλά ξεφεύγουν και της απλής λογικής”, τόνισε.
“Η Ελληνική θέση αναφορικά με το ζήτημα αυτό έχει εκφρασθεί επανειλημμένα και δημόσια. Σχετική επιστολή έχει αποσταλεί από την Μόνιμη Αντιπρόσωπο της Ελλάδας στον ΟΗΕ προς τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού αυτού. Ομοίως, η Ελλάδα απορρίπτει τις τουρκικές μονομερείς αιτιάσεις για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας στην Ανατολική Μεσόγειο, αιτιάσεις, οι οποίες αγνοούν, για μια ακόμα φορά, τους θεμελιώδεις κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, και ιδιαίτερα του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας. Οι αιτιάσεις αυτές, συν τοις άλλοις, στηρίζονται σε ένα ανυπόστατο, άκυρο και παράνομο μνημόνιο. Η Ελλάδα παραμένει προσηλωμένη στις αρχές του Διεθνούς Δικαίου και είναι πρόθυμη να διεξάγει εποικοδομητικό διάλογο με την Τουρκία, στη βάση των αρχών αυτώ”, συμπλήρωσε.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.