Σκληρή αντιπολίτευση από τον Στάθη Παναγούλη στη βουλή – ΒΙΝΤΕΟ

Σκληρή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση ο Στάθης Παναγούλης ο οποίος πρόσφατα διαγράφηκε από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

“Πριν 1,5 μήνα είχα καταθέσει ερώτηση για τη λίστα Λαγκάρντ. Δυστυχώς πέρασαν 25 μέρες όπως προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής και οι 4-5 υπουργοί που βρίσκονται στο υπουργείο στην πλατεία Συντάγματος απαξίωσαν να απαντήσουν.  Συνεχίζουν την ίδια τακτική που συνεχίζαν και οι συνάδελφοί τους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.  Ο ΣΥΡΙΖΑ από το 2012 έως σήμερα- και στις τελευταίες εκλογές και στις εκλογές του Ιανουαρίου – είχε ρίξει το βάρος του στην πάταξη της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής και ήταν στις πρώτες γραμμές της δέσμευσής του και ιδιαίτερα για τη λίστα Λαγκάρντ και τις υπόλοιπες λίστες. Πράγματι οφείλω να συγχαρώ το υπουργέιο Οικονομικών που αρχίζει να συλλαμβάνει” είπε ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής και λέει πως συνελήφθη ένας 92χρονος καστανάς επειδή δεν έκοβε αποδείξεις. “Αυτή είναι η οικονομική και κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης” πρόσθεσε.

“Δεν είμαι περήφανος για όσα έχει κάνει το υπουργείο Οικονομικών συνολικά για τα θέματα της λίστας Λαγκάρντ είναι από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της μεταπολίτευσης και θα πρέπει να αποδοθούν πολιτικές, ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες” απάντησε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, λέγοντας πως καμία φορολογική υπηρεσία δεν έβαλε χειροπέδες σε καστανά. “Η εντολή είναι ότι στους ελέγχους ότι δεν ξεκινάμε από το τυροπιτάδικο, τον φούρνο την καντίνα αλλά από τις μεγάλες επιχειρήσεις, τα πεντάστερα ξενοδοχεία. Εμείς χειροπέδες σε καστανά δεν βάλαμε.  Δεν δεχομαστε την καταγγελία ότι δεν κάνουμε τίποτα. Βεβαίως δεν κάναμε αυτά που έπρεπε να κάνουμε με την ταχύτητα που έπρεπε. Τα κάνουμε πλέονκαι με μεγάλη ταχύτητα. Με επιχειρσιακό σχέδιο θα ελεγχθεί και η λίστα Λαγκάρντ και οι άλλες λίστες”.

Ο κ. Παναγούλης παίρνοντας εκ νέου το λόγο είπε μεταξύ άλλων: “Δεν υπερασπίζομαι τις προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Από αυτό βήμα τις πολεμούσα ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αλλά είναι αδιανόητο δέκα μήνες μετά να μας λένε ότι βεβαιώσαμε 137 εκατ. όταν ο κ. Νικολούδης λέει ότι μπορούν να μαζευτούν τουλάχιστον 2,5 δισ ευρώ”.  Συνεχίζοντας την κριτική ανέφερε: “Δεν έχουν αφήσει κανάλι για κανάλι από το πρωί ως το βράδυ. Που να μείνει ο καιρός να ελέγξουν τη λίστα Λαγκάρντ;”

“Άλλο η κριτική και άλλο να προσπαθείτε μλεσω της ερώτησης μια συνολική απαξίωση και μηδενισμό της φορολογικής πολιτικής της κυβέρνησης” του απάντησε ο κ. Αλεξιάδης.

 

 Διαβάστε επίσης

Παναγούλης: Ζητώ συγγνώμη για τους νόμους που ψήφισα…

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ