«Σκληραίνουν» ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ

«Σκληραίνουν» ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

 

«Σκληραίνουν» τη στάση τους ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ λίγο πριν από την απογευματινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για το θέμα της ΕΡΤ. Περισσότερο η Αγίου Κωνσταντίνου και λιγότερο η Ιπποκράτους αμφισβητούν την ερμηνεία της απόφασης του ΣτΕ που δίνει το Μέγαρο Μαξίμου και επιμένουν πως η ΕΡΤ πρέπει να λειτουργήσει όπως ήταν πριν την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και εν συνεχεία να γίνει η όποια αναδιάρθρωση.

Τα δυο κόμματα, που βεβαίως σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούν εκλογές, αναρωτιούνται «πού το πάει ο Αντώνης Σαμαράς». Γιατί αποφεύγει στο θέμα της ΕΡΤ να δώσει εκτόνωση και μήπως αυτή η τακτική σημαίνει ότι «φλερτάρει» με τις κάλπες, συμπιέζοντας τους κυβερνητικούς του εταίρους και δίνοντας «μάχη ζωής ή θανάτου» με τον ΣΥΡΙΖΑ. παράλληλα, και οι δυο πολιτικοί αρχηγοί αντιμετωπίζουν στο εσωτερικό τους πολύ σοβαρά προβλήματα συνοχής, καθώς είχαν σηκώσει πολύ ψηλά τον πήχυ και είχαν δημιουργήσει την εντύπωση ότι μπορεί και να… ρίξουν την κυβέρνηση για το θέμα της ΕΡΤ!

Επιπλέον, «ανησυχούν» ότι το Μέγαρο Μαξίμου θα «βάλει μπροστά» την τρόικα, υποστηρίζοντας πως μετά τη θυσία της ΕΡΤ δεν θα απαιτηθεί το κλείσιμο άλλου φορέα, καθώς οι υπόλοιπες 2.000 απολύσεις θα προέλθουν από «επίορκους», κοπανατζήδες κ.ο.κ., γεγονός που θα ενισχύσει την όποια «νομιμοποίηση» του Μαξίμου.

Οι Ευ. Βενιζέλος και Φ. Κουβέλης επικοινωνούν κατά διαστήματα μεταξύ τους, όχι όμως και με τον πρωθυπουργό, από τον οποίο αναμένουν σήμερα να προχωρήσει σε κίνηση απεμπλοκής και συνεννόησης, ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα. Όπως εξάλλου παραδέχονται, όσο δεν εκτελείται η απόφαση του ΣτΕ (με την ερμηνεία που οι ίδιοι δίνουν) και δεν ανοίγει η ΕΡΤ, τόσο θα δυσκολεύει το ξεπέρασμα της κρίσης.

 

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ