Σκέρτσος στον Realfm 97,8: Σε 5 ημέρες κλείστηκαν 60.000 ραντεβού για την πρώτη δόση στις ηλικίες άνω των 60

Ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, δήλωσε στον Realfm 97,8 ότι “το συμπέρασμα που προκύπτει από την χθεσινή διαδικασία στο ΚΙΝΑΛ είναι ότι υπάρχει ένα αίτημα ανανέωσης της πολιτικής ζωής του τόπου και συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων στα κόμματα. Αυτό είναι θετικό γιατί κάνει καλύτερη τη δημοκρατία μας, κάνει καλύτερα τα κόμματα, κάνει καλύτερη την αντιπολίτευση, έχουμε ανάγκη από ποιοτικότερη αντιπολίτευση γιατί αυτό κάνει καλύτερη την κυβέρνηση. Θεωρούμε ότι το αίτημα αυτό της ανανέωσης έχει ικανοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό του κέντρου και της κεντροδεξιάς.

Η προσωπικότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη, η ατζέντα της διακυβέρνησης δείχνει ότι πηγαίνουμε προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά δεν έχει ικανοποιηθεί έως σήμερα στον χώρο της κεντροαριστεράς και της αριστεράς. Εκεί αντί για ανανέωση έχουμε δει έως πρότινος αναπαλαίωση. Αυτό αφορά κυρίως τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δεν έχει αγκαλιάσει ανοιχτές διαδικασίες εκλογής από την βάση, δεν έχει κάνει καν συνέδριο μετά την ήττα που υπέστη το 2019, δεν έχει καταφέρει να κάνει ένα πέρασμα στην σοσιαλδημοκρατία. Βλέπουμε μια κινητικότητα στον χώρο του ΚΙΝΑΛ, που πρέπει να προβληματίσει πρωτίστως τον ΣΥΡΙΖΑ και την ηγεσία του. Εμείς θεωρούμε ότι είναι μια θετική κίνηση και περιμένουμε τα αποτελέσματα του β’ γύρου για να δούμε τελικά ποιος θα είναι ο αρχηγός του ΚΙΝΑΛ”.

Μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και στον Αντώνη Δελλατόλα ανέφερε ότι “οι εξελίξεις στο μέτωπο του εμβολιασμού και των ραντεβού δικαιώνουν την απόφαση της κυβέρνησης. Τις τελευταίες 5 ημέρες, από την 1η Δεκεμβρίου έχουν κλειστεί 60.000 ραντεβού στις ηλικίες άνω των 60 ετών για την πρώτη δόση του εμβολιασμού. Αυτό δείχνει ότι υπήρχε πληθυσμός που ενδεχομένως το σκεφτόταν, δεν το είχε πάρει απόφαση, και η κίνηση αυτή βοήθησε στο να κλείσουν το ραντεβού και να κάνουν μια επιλογή ζωής για τους ίδιους και τους γύρω τους”.

Τι είπε ο Άκης Σκέρτσος για τον Ερντογάν

Σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα σχολίασε ότι “ο κ. Ερντογάν έχει εφαρμόσει μια πολιτική που τον έχει απομονώσει. Σε αντίθεση με την Ελλάδα που έχει αναπτύξει τα τελευταία δύο χρόνια μία πολυμερή διπλωματία με συμμαχίες σε πολλά επίπεδα, που έχουν ενδυναμώσει τη θέση μας. Επαναλαμβάνω ότι η Τουρκία βρίσκεται σε δυσχερή θέση στα εσωτερικά της, είναι κάποιες προκλήσεις που γίνονται από την πλευρά της και απλά εξωτερικεύουν ένα πρόβλημα, χωρίς όμως να έχει συμμαχίες για να μπορεί να στηρίξει αυτή τη στρατηγική”.

 

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.