Σκανδαλίδης στον Realfm 97,8: Είναι καιρός να χαραχτεί μια νέα εθνική στρατηγική – Τι είπε για την Τουρκία

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Κώστας Σκανδαλίδης, μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και στον Realfm 97,8 δήλωσε ότι “Η Τουρκία δεν θέλει πια να ενσωματωθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Και η Αμερική που επί δεκαετίες προσπαθεί να διαμορφώσει τις συνθήκες ενός κοσμικού κράτους, έρχεται σε απόλυτη αντιπαράθεση με αυτό που γίνεται τώρα”.

“Εμείς δεν πρέπει να εθελοτυφλούμε και να περιμένουμε πότε θα αλλάξει την πολιτική της η Τουρκία για να αποφασίσουμε τι πολιτική θα ακολουθήσουμε. Λέω λοιπόν, ότι εμείς πρέπει να συμφωνήσουμε σε μια νέα στρατηγική που να μπορεί να επαναδιαπραγματευτεί με την Δύση τον δικό μας ρόλο στην περιοχή και να αντιμετωπίζουμε τις τουρκικές προκλήσεις στη βάση αυτής της στρατηγικής. Είναι καιρός να χαραχτεί μια νέα εθνική στρατηγική, η οποία θα συμπεριλάβει το μέτωπο όλων των δυνάμεων. Δεν μπορούμε να είμαστε διασπασμένοι στα προφανή πράγματα που συμβαίνουν στην περιοχή” πρόσθεσε.

Αναφορικά με την ακρίβεια σημείωσε ότι “εμείς δεν είπαμε ότι δεν είναι εισαγόμενος ο πληθωρισμός και η ακρίβεια. Δεν λέμε ότι η κυβέρνηση δεν δίνει χρήματα. Ξοδεύει χρήματα και ξοδεύει πολλά χρήματα, τα ξοδεύει όμως λάθος”.

“Πρέπει η κυβέρνηση να ακολουθήσει μια πιο φιλολαϊκή πολιτική και να έχει πιο μακροπρόθεσμη πολιτική” τόνισε ο κ. Σκανδαλίδης.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ