Σήμερα η απόφαση για την άρση ασυλίας των βουλευτών της ΧΑ

Σήμερα η απόφαση για την άρση ασυλίας των βουλευτών της ΧΑ

Συνεδριάζει εκ νέου σήμερα το μεσημέρι η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής η οποία αναμένεται να αποφασίσει για την εισήγησή της σχετικά με την άρση ασυλίας των δύο προφυλακισμένων βουλευτών που προτίμησαν να στείλουν υπόμνημα, του Γιώργου Γερμενή και του Στάθη Μπούκουρα, που στο μεταξύ έχει διαγραφεί από την κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής.

Ενώπιον της  Επιτροπής αναμένεται να βρεθούν και οι βουλευτές Αντώνης Γρέγος, Νίκος Μίχος, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Αρτέμης Ματθαιόπουλος, Κώστας Μπαρμπαρούσης και Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, με τον τελευταίο να έχει ανεξαρτητοποιηθεί με δική του πρωτοβουλία.

Εφόσον η διαδικασία δεν ολοκληρωθεί σήμερα, η Επιτροπή Δεοντολογίας δεν αποκλείεται να συνεδριάσει και αύριο, καθώς τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και θα πρέπει εγκαίρως το θέμα να φτάσει στην Ολομέλεια, ώστε η απόφαση που θα ληφθεί να μην μπορεί να συνδεθεί με τις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

Στην περίπτωση κατά την οποία η εξέταση των βουλευτών ολοκληρωθεί ως αύριο, το πιθανότερο είναι η συζήτηση στην Ολομέλεια να δρομολογηθεί για την επόμενη εβδομάδα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ