Σφοδρή κριτική Γεωργιάδη σε ΣΥΡΙΖΑ: «Θέλετε μόνο να στοχοποιήσετε τον πολιτικό σας αντίπαλο» – Αντίδραση του βουλευτή Χ. Μαμουλάκη

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε στη Βουλή, ο υπουργός Ανάπτυξης, ‘Αδωνις Γεωργιάδης, κατηγορώντας τον για λάσπη και συκοφαντία εναντίον του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης, Νίκου Παπαθανάση, και διαψεύδοντας κατηγορηματικά ότι υπήρξε οποιαδήποτε ειδική ευνοϊκή μεταχείριση για δανειακές του υποχρεώσεις, τις οποίες, όπως είπε, εξυπηρετεί κανονικά.

Αφορμή στάθηκε η τροπολογία για τροποποίηση του “πόθεν έσχες” που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στο πολυνομοσχέδιο με τα μέτρα στήριξης για το δυστύχημα των Τεμπών, της οποίας και υπεραμύνθηκε ο γενικός εισηγητής του κόμματος, Χάρης Μαμουλάκης, κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Ο κ. Γεωργιάδης έκανε λόγο για πολιτική των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ «σαν του Δόκτωρ Τζέκιλ και του Μίστερ Χάιντ». «Δεν σας ενδιαφέρει η διαφάνεια, θέλετε μόνο να στοχοποιήσετε τον πολιτικό σας αντίπαλο. Όχι, δεν σας ενδιαφέρει ο πολιτισμένος πολιτικός διάλογος. Αυτό που θέλετε να φέρετε να φέρετε στην πολιτική ζωή του τόπου, είναι τη τοξικότητα και τη λάσπη. Είστε τοξικοί και κακοί. Κάτω η λάσπη κατά του κ. Παπαθανάση. Κάτω η λάσπη από την πολιτική ζωή, κάτω η τοξικότητα που φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Την απάντηση θα την πάρει από τον ελληνικό λαό, ο οποίος έχει σιχαθεί τη ψευτιά του, στις εκλογές της 21ης Μαΐου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης έκανε λόγο για υποκρισία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ υποστήριξε ότι δεν έδειξε ανάλογη ευαισθησία όταν ήταν κυβέρνηση. «Θα είχε νόημα να ψηφίσουμε και αυστηρότερες διατάξεις για το ‘πόθεν έσχες’, αν πίστευα, έστω και ένα στο εκατομμύριο, ότι το πρόβλημα σας είναι η διάταξη, ενώ το πρόβλημα σας είναι η λάσπη και η συκοφαντία. Ο κόσμος δεν πρέπει να ξοδεύει για εσάς ούτε ένα χιλιοστό καλοπιστίας», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

Οι αναφορές αυτές προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του γενικού εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Μαμουλάκη, ο οποίος απάντησε:

«Δύο απλά και ξεκάθαρα πράγματα: Πρώτον, να κατατεθεί άμεσα το έγγραφο του συγκεκριμένου διακανονισμού με τον κ. Παπαθανάση, και δεύτερο – νομίζω πιο επίκαιρο από ποτέ και δεν είναι υποκρισία αλλά είναι ξεκάθαρες κουβέντες – δεχτείτε την τροποποίηση, την προσθήκη για το ‘πόθεν έσχες’. Να ψηφιστεί νομοθετική ρύθμιση που θα αφορά, όχι μόνο το σύνολο του πολιτικού συστήματος αλλά και τους εκδότες, τους δημοσιογράφους, τους δικαστικούς, θα αφορά το σύνολο των εξουσιών αυτής της χώρας και των ανθρώπων οι οποίοι προσωρινά κατέχουν θέσεις εξουσίας. ‘Ακουσα πράγματα προσβλητικά για το κόμμα που υπηρετώ, παρ’ όλα αυτά, θεωρώ ότι με αυτή τη σύνεση θα πρέπει να προχωρήσουμε. Ξεκάθαρα, απλά, κατανοητά, γιατί απλούστατα δεν είμαστε όλοι ίδιοι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαμουλάκης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ