Σέρμπος στον Realfm 97,8: Ο Ερντογάν πουλάει τρέλα στη Δύση

«Ο Σοϊλού έχει κάνει πολλές δηλώσεις, και πριν από δύο χρόνια είχε πει ότι με την Δύση μπορούμε να κάνουμε ό,τι θέλουμε. Το αν και κατά πόσον η Τουρκία μπορεί να συνεχίζει να κάνει ό,τι θέλει με την Δύση, νομίζω ότι το έχουμε δει τους τελευταίους μήνες και κυρίως από τις ΗΠΑ» δήλωσε ο Καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Σωτήρης Σέρμπος στον Realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Είναι απολύτως αναμενόμενο για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να εργαλειοποιήσει την Δύση, την θρησκεία, το οποίο για έναν πολιτικό που έχει επενδύσει εδώ και πολλά χρόνια στο προφίλ του μέσω της πόλωσης, της αντιπαράθεσης και του διχασμού, είναι ένα συστατικό στοιχείο που θα ακολουθήσει πειθαρχημένα μέχρι την 14η Μαΐου» πρόσθεσε.

«Η Δύση αρχίζει να εξοικειώνεται με κάτι που η Ελλάδα ζει στο πετσί της τα τελευταία χρόνια, αυτόν τον σιβυλλικό Ερντογάν, που θέλει να το παίξει και ο τρελός του χωριού για να σε κρατάει σε μια μόνιμη πίεση, στην πρέσα, που δεν ξέρεις στο τέλος τι θα κάνει. Άρα τώρα, πουλάει κάτι αντίστοιχο, πουλάει και τρέλα και ανορθολογισμό σε έναν βαθμό στη Δύση» σχολίασε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ