Σε διαβούλευση το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας

«Μεταβατικό» χαρακτηρίζει ο υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αριστείδης Μπαλτάς, το πολυνομοσχέδιο που αφορά «Ρυθμίσεις για την ανώτατη εκπαίδευση, την έρευνα, την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και άλλες διατάξεις» και που τίθεται σε διαβούλευση στο www.opengov.gr έως και την επόμενη Παρασκευή, 26 Ιουνίου.

Ο υπουργός αναφέρει ότι το προτεινόμενο σχέδιο νόμου «αντιμετωπίζει ζητήματα λειτουργίας όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης και της έρευνας» και ότι αποτελεί «μεταβατικό στάδιο έως την κατάθεση του νέου θεσμικού πλαισίου, το οποίο θα αναμορφώσει συνολικά το χάρτη της εκπαίδευσης και της έρευνας και θα αποτελέσει αντικείμενο ουσιαστικού και διευρυμένου διαλόγου με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς».

Ο κ. Μπαλτάς καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν στη δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση, «δεδομένης της σπουδαιότητας της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας». Εξάλλου, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αναρτηθεί και η αιτιολογική έκθεση του πολυνομοσχεδίου.

Σημειώνεται ότι, το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας θα αποτελέσει κύριο θέμα της τακτικής συνόδου των πρυτάνεων (26 και 27 Ιουνίου), στην οποία είναι προγραμματισμένο να παρευρεθεί ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας Κώστας Φωτάκης, ενώ παράλληλα αναμένονται και οι αντιδράσεις των φορέων της εκπαίδευσης.

 

Διαβαστε επίσης:

Πανελλαδικές: Οι χαμηλοί βαθμοί ρίχνουν τις βάσεις

Ένα βιβλίο ανά μάθημα για όλες τις τάξεις

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ