Σε… απόσταση η Βίκυ από τον Άκη

Σε… απόσταση η Βίκυ από τον Άκη

Από την πρώτη στιγμή που άρχισε η ακροαματική διαδικασία στο Εφετείο η Βίκυ Σταμάτη απέφευγε τον σύζυγό της, κάτι που φαινόταν δια γυμνού οφθαλμού. Η επιβεβαίωση της ψυχρότητας των σχέσεων ήρθε με τη νέα αίτηση αποφυλάκισης της συζύγου του πρώην υπουργού.

Από το εδώλιο έλειπαν χθες ο Άκης Τσοχατζόπουλος και η κόρη του Αρετή, ωστόσο παρούσα ήταν η Βίκυ Σταμάτη, η οποία κατέβηκε από την αστυνομική κλούβα κρατώντας μία γαρδένια.

Οι συνήγοροί της κατέθεσαν και νέα αίτηση αποφυλάκισης επικαλούμενοι λόγους υγείας της κατηγορουμένης, υποστηρίζοντας επιπλέον ότι το κατηγορητήριο σε βάρος της έχει καταπέσει.

Μάλιστα, η απόσταση μεταξύ των δυο συζύγων γίνεται ευθέως αντιληπτή από το κείμενο της αίτησης αποφυλάκισης της Βίκυς Σταμάτη, όπου η κατηγορούμενη παίρνει αποστάσεις από τον σύζυγό της Άκη Τσοχατζόπουλο τον οποίο στην μακροσκελή αίτησή της δεν τον αναφέρει ούτε μία φορά ονομαστικά.

Και νέα έκρηξη Ζήγρα

Στο μεταξύ, τις εντυπώσεις κατά τη χθεσινή ακροαματική διαδικασία μονοπώλησε ο εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου Νίκος Ζήγρας. Ο συγκατηγορούμενος του πρώην υπουργού παρενέβη κατά τη διάρκεια της εξέτασης του μάρτυρα δικηγόρου Γρ. Μούργελα, επιχειρώντας να αποδείξει πως πίσω από όλα βρισκόταν ο πρώην υπουργός.

Ο μάρτυρα δικηγόρος φέρεται να πραγματοποίησε την αγορά του ακινήτου της Δεινοκράτους. Ο μάρτυρας είπε πως ο Νίκος Ζήγρας του είχε κάνει πληρεξούσιο για να αγοράσει το ακίνητο για λογαριασμό της εταιρείας Bluebell.

Όπως υποστήριξε η αγορά έγινε νόμιμα καθώς το ποσό εμβάστηκε στο λογαριασμό του και εκείνος το έδωσε στον πωλητή. Όταν ο μάρτυρας – που είχε διατελέσει άτυπος σύμβουλος του πρώην υπουργού – είπε ότι δεν είχε την αίσθηση πως πίσω από όλα βρισκόταν ο ‘Ακης Τσοχατζόπουλος, ο Νίκος Ζήγρας σηκώθηκε από τη θέση του και ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Ν. Ζήγρας: Μήπως σας γνώρισα στο γραφείο του Ακη Τσοχατζόπουλου όπου κάνατε συσκέψεις; Εγώ δεν ενδιαφέρθηκα ποτέ να αγοράσω ακίνητο. Ο κ. Τσοχατζόπουλος μου είπε να πάω στον Μούργελα. Ο Τσοχατζόπουλος ήθελε να αγοράσει το ακίνητο και ο κ. Μούργελας ήταν παρών. Πρότεινε μάλιστα να κάνουμε μία off-shore για να το αγοράσουμε.

Πρόεδρος: Και άλλη off-shore; Εγιναν αυτά κ.μάρτυρα;

Μάρτυρας: Οχι.

Ζήγρας: Ας μας πεί επιτέλους ο μάρτυρας ποιος μεσολάβησε για την αγορά του ακινήτου! Ας μας το πει ο κ. Τσοχατζόπουλος. Ρωτήστε τους αστυνομικούς του! Τα ξέρουν όλα! Κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας! Ολο αγόραζε ο Ζήγρας αλλά όλα κατέληγαν στον Ακη Τσοχατζόπουλο! Για όνομα του Θεού!

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του Άκη Τσοχατζόπουλου παρενέβησαν κατά τη διάρκεια της εξέτασης του μάρτυρα και επέμειναν στην ερώτησή τους για τη βαλίτσα με τα 80 εκατ. δραχμές, που όπως είχε πει ο Ν. Ζήγρας του δόθηκαν για την αγορά ακινήτου.

Ο διάλογος έχει ως εξής:

Συνήγορος Τσοχατζόπουλου: Πήρατε ποτέ καμία βαλίτσα με 80 εκατ. δρχ για την αγορά του ακινήτου;

Μάρτυρας: Όχι ποτέ. Η αγορά έγινε μέσω τραπέζης, κατατέθηκαν στον λογαριασμό μου τα χρήματα και στη συνέχεια πέρασαν με επιταγές στον πωλητή.

Εισαγγελέας Παναγιωτόπουλος: Εκτός από αυτά τα 98 εκατομμύρια δρχ, δόθηκαν και άλλα χρήματα εκτός συμβολαίου;

Μάρτυρας: Δεν το ξέρω. Πρόεδρος: Πρέπει να τα δούμε αυτά. Παρακαλώ κ. μάρτυς να φέρετε όλα τα παραστατικά της τράπεζας για να δούμε ποιος έβαλε στον λογαριασμό σας στα χρήματα.

 

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ