Σχοινάς: Απόλυτη προτεραιότητα οι πολίτες πέρα και πάνω από κομματικές γραμμές

Τη δέσμευσή του να θέσει ως απόλυτη προτεραιότητα τους πολίτες, πέρα και πάνω από κομματικές γραμμές, τόνισε, ο ορισθείς αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προστασία του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής, Μαργαρίτης Σχοινάς, κατά την ακρόασή του σήμερα ενώπιον της επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών και της επιτροπής Εκπαίδευσης και Πολιτισμού του Ευρωκοινοβουλίου.

Δεσμεύομαι “να κάνουμε την Ένωσή μας μια ένωση ανθρώπων, μια ένωση πολιτών στην οποία κανένας δε θα βρίσκεται στο περιθώριο και θα ζουν σε συνεκτικές και ανεκτικές κοινωνίες”, συμπλήρωσε ο κ. Σχοινάς, διευκρινίζοντας πως η εργασία του στο πλαίσιο του χαρτοφυλακίου που ανέλαβε θα στηριχθεί σε τρεις άξονες: να γίνουν οι κοινωνίες πιο δίκαιες συμπεριλαμβάνοντας περισσότερους πολίτες, να επιτευχθεί μια αποτελεσματική συμφωνία για το άσυλο και τη μετανάστευση και να ολοκληρωθεί η ένωση ασφαλείας.

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις που προέκυψαν με τον τίτλο του χαρτοφυλακίου του, ο κ. Σχοινάς, σημείωσε ότι ο ίδιος ουδέποτε τον ερμήνευσε με αρνητικό τρόπο και έκανε λόγο για προστασία των πιο ευάλωτων στην κοινωνία, για πρόσβαση στην υγεία και την κοινωνική πρόνοια, για ύπαρξη ίσων ευκαιριών για όλους, για προώθηση του πολιτισμού και του αθλητισμού, για εργασία με αξιοπρέπεια και αίσθημα ασφάλειας.

Ο ίδιος δήλωσε “περήφανος” που είναι Ευρωπαίος και κυρίως που του έχει δοθεί η ευκαιρία να υπηρετήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση από τη θέση του δημόσιου λειτουργού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Exit mobile version