Σαχινίδης:Nτεμέκ αριστερά ο ΣΥΡΙΖΑ

Σαχινίδης:Nτεμέκ αριστερά ο ΣΥΡΙΖΑ

Ίσως ήταν λάθος μας που δεν ζητήσαμε ευρύτερη πλειοψηφία από τη Βουλή για το πρόγραμμα εξ΄ αρχής, τόνισε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης στη συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για το Μνημόνιο.

“Η στάση του ΠΑΣΟΚ ήταν στάση ευθύνης. Δεν χρειάζεται να ανατρέξετε σε θεωρίες συνωμοσίας. Δεν χρειάστηκαν οι Μάρξ και Ένγκελς να προχωρήσουν σε θεωρίες συνωμοσίας για να κατανοήσουν την κρίση, αλλά επιστημονικά εργαλεία ανάλυσης”, είπε απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Σαχινίδης  κάλεσε τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης «να ζητήσουν συγγνώμη για τα ψέματά τους στον ελληνικό λαό». 

«Είπατε ότι η προσφυγή στο μηχανισμό και το ΔΝΤ ήταν προμελετημένο έγκλημα, που αρνήθηκε να υλοποιήσει ο κ. Καραμανλής», επεσήμανε ο κ. Σαχινίδης και αναρωτήθηκε αν είναι προσέγγιση μαρξιστική και της αριστεράς αυτή.

“Η ιστορία σας γελοιοποίησε με τα όσα λέγατε για Αργεντινή και την Κύπρο. Οι πολιτικές αποφάσεις κρίνονται από την ιστορία και δεν ποινικοποιούνται. Δεν χρειάζεται να είναι οι πολιτικοί σας αντίπαλοι προδότες για να είστε εσείς με καθαρά χέρια”, είπε ο κ. Σαχινίδης, χαρακτηρίζοντας αυτή τη στάση ως «ντεμέκ αριστερά».

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ