Σαμαράς: Υψηλή η φορολόγηση του τουριστικού κλάδου

Σαμαράς: Υψηλή η φορολόγηση του τουριστικού κλάδου

 

Ιδιαίτερα υψηλό χαρακτήρισε το επίπεδο φορολόγησης που αντιμετωπίζουν οι τουριστικές επιχειρήσεις, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στην εκδήλωση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

“Και εμένα προσωπικά αυτό με ενοχλεί και ως οικονομολόγο και ως άνθρωπο που τόσα χρόνια είμαι στην πολιτική και βλέπω την πραγματικότητα να εξελίσσεται. Με ενοχλεί πάρα πολύ. Είναι ιδιαίτερα υψηλό, απαράδεκτα, θα έλεγα υψηλό, σε σχέση με τις ανταγωνίστριες χώρες” ανέφερε χαρακτηριστικά.

“Εδώ έγινε ήδη η πρώτη σημαντική μείωση στο ΦΠΑ της εστίασης, από το 23% στο 13%. Και πιστέψτε με δεν ήταν εύκολο. Χρειάστηκε μάχη σκληρή. Το υποσχεθήκαμε, το πετύχαμε. Όμως πρέπει να γίνουν ακόμα πολλά περισσότερα. Και έχουμε σκοπό να τα κάνουμε με βήματα σταθερά μέσα στην επόμενη τετραετία, χωρίς βέβαια να θέσουμε σε κίνδυνο τα δημοσιονομικά μας πλεονάσματα. Εγώ, άλλωστε, πιστεύω στις ελαστικότητες τις θετικές για την Ελλάδα και πιστεύω ότι αυξάνεται ο τζίρος και επομένως τα φορολογικά έσοδα για το κράτος, όταν μειώνονται οι φόροι. Αυτό είναι μια άλλη υπόθεση. Το αποδείξαμε, όμως, στην πράξη με το Φ.Π.Α. της εστίασης” συμπλήρωσε o κ. Σαμαράς περιγράφοντας του τομείς στους οποίους δίνει κύρια έμφαση η κυβέρνηση. 

 

Πηγή φωτογραφίας:ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Διαβάστε επίσης

ΒΙΝΤΕΟ-Σαμαράς: Ο τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία της χώρας

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ