Σαμαράς: Γιατί θα απουσιάζει από την ψηφοφορία για την Σακελλαροπούλου

Εκτός Ελλάδας θα βρίσκεται ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, όταν θα πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία στη Βουλή για την εκλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου .

Η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς δεν θα μπορέσει να είναι παρών καθώς έχει προγραμματίσει εδώ και έξι μήνες ένα ταξίδι στο εξωτερικό – και συγκεκριμένα στις ΗΠΑ – με την οικογένειά του. Μάλιστα έχει ήδη επικοινωνήσει με τον γενικό γραμματέα της Κ.Ο. της ΝΔ Σταύρο Καλαφάτη, εξηγώντας του τους λόγους για τους οποίους θα απουσιάσει. Ο πρώην πρωθυπουργός θα στείλει επιστολική ψήφο, με την οποία θα εξηγεί, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι στηρίζει την υποψηφιότητα Σακελλαροπούλου, ωστόσο λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπορεί να είναι παρών στην ψηφοφορία.  Βέβαια, επειδή το ταξίδι δεν είναι στο πλαίσιο αποστολής της Βουλής, η ψήφος του δεν θα προσμετρηθεί και θα ισοδυναμεί με πρόθεση ψήφου.

Το μεσημέρι της Παρασκευής η Βουλή χορήγησε στον κ. Σαμαρά άδεια από τις 20 έως τις 25 Ιανουαρίου για ταξίδι στο εξωτερικό.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ