Σαμαράς: Οι καθυστερήσεις είναι το πρόβλημα

Σαμαράς: Οι καθυστερήσεις είναι το πρόβλημα

 

Όχι το ποσόν, αλλά ο χρόνος διάθεσής του, αποτελεί το βασικό ζήτημα σε ό,τι αφορά την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση της ανεργίας, τόνισε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

 

 Ο κ. Σαμαράς, στην τοποθέτησή του στο πλαίσιο της συνάντησης για την «Προοπτική της Απασχόλησης των Νέων» που διοργανώθηκε στο Βερολίνο, με πρωτοβουλία της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ,  επισήμανε ότι όλα όσα προτείνει τώρα η Ευρώπη έχουν χρονική υστέρηση, η οποία και αποτελεί, τελικά, το πρόβλημα.

Αναφέρθηκε επίσης στην άμεση ανάγκη της Ελλάδας να διοχετεύσει τα διαθέσιμα κονδύλια στην προσπάθεια ενίσχυσης της απασχόλησης, εξηγώντας ότι εξετάζονται προτάσεις που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, προγράμματα για προχρηματοδότηση και στοχευμένες δράσεις που θα αφορούν την ουσία του προβλήματος.

Όπως σημείωσε, στο επίκεντρο της ελληνικής προσπάθειας βρίσκονται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες δημιουργούν θέσεις εργασίας, αλλά και οι νέες επιχειρήσεις (start up).

 

Στην τοποθέτησή του ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ακόμη τον κίνδυνο ενίσχυσης των φαινομένων λαϊκισμού και εξτρεμισμού. «Αν δεν χτυπήσουμε την ανεργία, θα είναι μια πραγματικότητα για όλες τις χώρες, όχι μόνο για όσες έχουν το πρόβλημα», προειδοποίησε ο Αντώνης Σαμαράς , ο οποίος δήλωσε πεπεισμένος ότι αυτή η Ευρώπη μπορεί και πρέπει να κάνει τη διαφορά.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ