Σαμαράς: Ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί την χώρα στην χρεοκοπία – ΒΙΝΤΕΟ

 

Την πεποίθηση ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι το κόμμα που θα κερδίσει τις εκλογές στις 25 Ιανουαρίου, εξέφρασε ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, κατά την ομιλία του στην Λάρισα. Ο Αντώνης Σαμαράς, εξαπέλυσε δρυμεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι οδηγεί την χώρα στην χρεοκοπία. 

Την ίδια στιγμή, ο Αντώνης Σαμαράς, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι με όλα αυτά που υποστηρίζει «προκαλεί αναταράξεις στις αγορές, ειδικά τώρα που φαίνεται ότι η χώρα βγαίνει από την κρίση» και πρόσθεσε ότι:  «όταν λες ότι δεν θα πληρώσεις τόκους και χρεολύσια , σημαίνει χρεοκοπία. Με κατηγορούν για κινδυνολογία, αλλά αυτοί σπέρνουν τον πανικό στο εσωτερικό και στο εξωτερικό με όσα λένε».

Ο Πρωθυπουργός στάθηκε στους κινδύνους που υπάρχουν αν συγκρουστούν τα συμφέροντα της χώρας με την Ευρώπη, διευκρινίζοντας ότι θα χαθούν οι αγροτικές επιδοτήσεις (ΚΑΠ) και τα χρήματα από τα προγράμματα ΕΣΠΑ, τα οποία συνολικά φτάνουν για τα επόμενα χρόνια τα  43, 5 δισ. ευρώ.

Στην συνέχεια, ο Αντώνης Σαμαράς, τόνισε ότι αυτή την στιγμή υπάρχουν έτοιμες επενδύσεις για την χώρα αλλά λόγω της πολιτικής κατάστασης που επικρατεί έχουν παγώσει, ενώ υπογράμμισε ότι η Ελλάδα μετά τον Μάρτιο θα χάσει 15 δις ευρώ αν δεν τηρηθούν  οι όροι της νομισματικής ένωσης.

Παράλληλα,  προανήγγειλε χάρτη για την μείωση των φόρων, αμέσως μετά τις εκλογές και επισήμανε ότι δεν θα φορολογηθούν οι επιδοτήσεις των αγροτών. Ο κ. Σαμαράς,  παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση του έκανε λάθη, τα οποία και γνωρίζει, λέγοντας ότι δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά. «Έγιναν και λάθη τα τελευταία δυόμισι χρόνια είμαι ο πρώτος που το αναγνωρίζει. Ωστόσο δεν διεκδικώ το δικαίωμα στην απραξία και δεν διεκδικώ το δικαίωμα να ταΐζω τον κόσμο με παραμύθια. Αν όλα πάνε καλά και θα πάνε εφέτος δεν θα ζητήσουμε δανεικά, ούτε για τόκους, αυτό σημαίνει εθνική αξιοπρέπεια και εθνική κυριαρχία. Στην προσπάθειά μας συναντήσαμε υπονόμευση από μέσα. Προσπαθούν να ανακόψουν την έξοδο από την κρίση».

Τέλος, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι οι εκλογές στις 25 Ιανουαρίου θα είναι η πιο κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση των τελευταίων δεκαετιών και κάλεσε τον ελληνικό λαό να αποδοκιμάσει τον λαϊκισμό. «Είναι ευθύνη του ελληνικού λαού να πει όχι στον λαϊκισμό. Θα είναι η πιο κρίσιμη αναμέτρηση των τελευταίων δεκαετιών. Ο λαϊκισμός θα υποστεί την τελειωτική του ήττα και θα ανοίξει ο δρόμος για ανάπτυξη μέσα στην Ευρώπη».

 

Δείτε το βίντεο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ