Σαμαράς για Πρόεδρος της Ευρώπης

Σαμαράς για Πρόεδρος της Ευρώπης

Την στήριξη του στον Αντώνη Σαμαρά εξέφρασε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ερνρίκο Λέτα σε περίπτωση που τεθεί θέμα ώστε ο Έλληνας Πρωθυπουργός να διαδεχτεί τον κ. Ρομπάι. Συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια του δείπνου που οργανώθηκε στο Βερολίνο, στο πλαίσιο της «Συνάντησης των Ηγετών» ο κ. Λέτα δήλωσε «εγώ πάντως θα ψήφιζα σίγουρα τον κ. Σαμαρά για πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Η δήλωση αυτή φούντωσε τα σενάρια για τις επόμενες κινήσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού, ενώ στις Βρυξέλλες θεωρούν πως αυτή η αναφορά δεν είναι καθόλου τυχαία. Παράλληλα, ο Αντώνης Σαμαράς, φαίνεται να αποκτά όλο και περισσότερους υποστηρικτές με πρώτη και ισχυρότερη την Άγκελα Μέρκελ, η οποία το τελευταίο διάστημα έχει αλλάξει συμπεριφορά απέναντι στον Έλληνα Πρωθυπουργό.

Όποια και να είναι τελικά η έκβαση, το σημαντικό είναι ότι ήδη ξεκίνησε η συζήτηση, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν ότι ο διάδοχος του κ. Ρομπάι, θα πρέπει να προέρχεται από χώρα που δεν έχει καμία σχέση με τον Βορρά.

Σημειώνεται ότι με βάση τον ισχύοντα κανονισμό της Συνθήκης της Λισσαβώνας, ο διάδοχος του κ. Ρομπάι αναδεικνύεται από τις ψήφους των 28 αρχηγών κρατών της Ε.Ε.  

 

Πηγή: Παραπολιτικά

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ