Σαμαράς: Εκλογές σημαίνει εντολή για δραχμή – ΒΙΝΤΕΟ

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς κατά την πρώτη μετεκλογική περιοδεία στην Πάτρα με αφορμή την έναρξη των περιφερειακών συνδιασκέψεων.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ αναφερόμενος στα σενάρια περί εκλογών ή δημοψηφίσματος τόνισε πως αυτό θα σημάνει έξοδος από την ευρωζώνη.

«Εκλογές σημαίνει εντολή για την δραχμή. Ακόμα και να τις κερδίσει, οι δανειστές θα σου πουν τα ίδια έλα να συνεχίσουμε τον διάλογο από εκεί που μείναμε. Εκλογές σημαίνει δραχμή και θα ήταν η καταστροφή μας. Θα ήταν αδιανόητο να συμβεί αυτό και θα το εμποδίσουμε, θα πιέσουμε την κυβέρνηση να αλλάξει πολιτική, να διώξει τα βαρίδια της. Η χώρα αυτή χρειάζεται προοπτική και ελπίδα. Δεν κινδυνολογούσαμε λέγαμε την αλήθεια. Ο ΣΥΡΙΖΑ τους κορόιδεψε λέγοντας πολλά ψέματα».

Σχετικά με τις τελευταίες οικονομικές εξελίξεις και την συνεδρίαση του Eurogroup ο Αντώνης Σαμαράς υποστήριξε ότι η κυβέρνηση οδηγεί την χώρα στην χρεοκοπία, τονίζοντας ωστόσο πως οι θυσίες του ελληνικού λαού μπορεί να μην πάνε χαμένες αν η κυβέρνηση αλλάξει πολιτική.

«Η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα σε παράλυση σε οικονομική ασφυξία. Αυτό το καθημερινό σκωτσέζικο ντους δεν έχει συμβεί ποτέ στον τόπο, κάποιοι λένε ψέματα . Οδηγούν στην απελπισία στην χώρα. Την ίδια στιγμή ο τόπος δοκιμάζεται από τα κύματα μεταναστών που σαρώνουν την Ευρώπη. Από την αστάθεια και την αβεβαιότητα οι απειλές γίνονται ποιο έντονες. Οι ερασιτέχνες μας γύρισαν πίσω αλλά ακόμα μπορούμε να βγούμε από την κρίση. Έταξαν στον ελληνικό λαό ψεύτικες ελπίδες και έφεραν το άγχος. Δεν χρειάζονται άλλες θυσίες. Οι θυσίες έγιναν. Πρέπει να αλλάξει αυτή η πολιτική γιατί αν δεν είχαν σταματήσει τις πολιτικές μας τώρα θα είχαμε βγει από την κρίση».

Σημείωσε επίσης πως επί κυβέρνησης ΝΔ δεν υπήρχαν σενάρια περί «Grexit» ούτε ανασφάλεια για το εάν θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις. “Διώξαμε τα φαντάσματα του «Grexit» και αυτή η κυβέρνηση τα επανέφερε. Όχι να παίρνουν τα αποθεματικά των ταμείων και να προχωρούν σε αναγκαστικό εσωτερικό δανεισμό για να πληρώσει μισθούς και συντάξεις”.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε επίσης την αναγκαιότητα να υπάρξει συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και των εταίρων.

Ο Αντώνης Σαμαράς άσκησε τέλος κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο μεταναστευτικό ζήτημα κατηγορώντας την ότι απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση στους μετανάστες.

 

 

Διαβάστε επίσης

Ο Μάρδας για τον συμφοιτητή του Λοβέρδο: Ύφος χιλίων καρδιναλίων

Μητρόπουλος: Θα έρθει η Κωνσταντοπούλου από Δευτέρα και θα γελάτε – ΒΙΝΤΕΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ